Σκάνδαλο πίσω από το υπέρ-υψωμένο λεωφορείο;

Μία περίεργη τροπή πήρε το φιλόδοξο project του υπέρ-υψωμένου κινέζικου λεωφορείου που κινούνταν… πάνω από την κίνηση και που είχε πρόσφατα προκαλέσει αίσθηση (δείτε περισσότερα πατώντας εδώ).

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto, [email protected])

Φαίνεται πως πλέον έχει πατήσει φρένο καθώς οι αρχές της ασιατικής χώρας έχουν προχωρήσει σε 32 συλλήψεις μελών της επενδυτικής εταιρείας που ήταν πίσω από αυτό το εγχείρημα.

Σύμφωνα

με τους New York Times, παρά το πετυχημένο τεστ στους δρόμους του Qinhuangdao, εκεί η επίδειξη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία παράσταση. Το πραγματικό κόστος για μία τέτοια επένδυση θα ήταν αστρονομικό και προφανώς ασύμφορο.

Παράλληλα, φημολογείται πως η TEB Tech που έχει αναλάβει το project, δεν είναι παρά μία εταιρεία-βιτρίνα που χρησιμοποιείται για ξέπλυμα χρήματος. Ο διευθυντής εξέλιξης και σχεδιασμού της εταιρείας αυτής, Zhang Wei, απάντησε στις φήμες λέγοντας: «Είμαστε απλά μία ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας. Δεν είμαστε εταιρεία που χρησιμοποιεί παράνομες χρηματοδοτήσεις. Όσα κάνουμε, έχουν εγκριθεί από τα σχετικά τμήματα της κυβέρνησης. Αν ήμασταν παράνομη εταιρεία με οικονομικά προβλήματα, γιατί οι τοπικές αρχές ακόμα ασχολούνται μαζί μας;».

Ερώτημα που δεν έχει απάντηση και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα