Περισσότερο στυλ για το 208

00:05 4/9/2012 - Πηγή: NewsAuto

Μπορεί να επισκιάστηκε από την ταυτόχρονη αποκάλυψη του νέου GTi, όμως το 208 ΧΥ δεν υπολείπεται χαρισμάτων. Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση του γαλλικού σουπερμίνι, με ξεχωριστή εμφάνιση, τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών. Φέρει φαρδύτερα μετατρόχια και θα κυκλοφορήσει με 5 επιλογές κινητήρων, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου, ισχύος από 91 έως 155 PS.

Ανάμεσα

στα 6 διαθέσιμα χρώματα είναι και το μωβ των φωτογραφιών, με ανάλογη εικόνα και στο εσωτερικό. Όπως και στην περίπτωση του 208 GTi, έτσι και στο αμάξωμα του XY έχει γίνει χρήση χρωμίου στους εξωτερικούς καθρέπτες, στους προβολείς ομίχλης, στο περίγραμμα των παραθύρων και στη μάσκα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες 17 ιντσών, συστήματα πλοήγησης και αυτόματης στάθμευσης, ενώ προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με πανοραμική γυάλινη οροφή και διζωνικό κλιματισμό.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πέντε μέλη. Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.6 VTi με τα 120 PS και κορυφαίος ο υπετροφοδοτούμενος 1.6 THP με 155 PS. Οι τρεις εκδόσεις του diesel 1.6 e-HDi (με 92 ή 115 PS) αποδεικνύονται εξαιρετικά οικονομικές στην κατανάλωση και φιλικές προς το περιβάλλον (εκπέμπουν κάτω από 100 g. CO2 ανά km).











Keywords
Τυχαία Θέματα