Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το Toyota GT86 (video)

Ξεχάστε για λίγο τα χρονόμετρα, τους θηριώδεις τροχούς, την κτηνώδη ροπή και τα άπειρα χιλιόμετρα. Τι θέλει ένας οδηγός για να είναι ευτυχισμένος; Ενα πισωκίνητο σπορ κουπέ, με χαμηλό βάρος, γρήγορο κιβώτιο, διαφορικό Torsen και γραμμική συμπεριφορά 1 προς 1.

Αποστολή NewsAuto.gr στην Ισπανία: Τάκης Πουρναράκης

Με μια άνετη, ενδοτική ανάρτηση που κρατάει, συγχωρεί και βοηθάει. Αυτά προσφέρει το νέο κουπέ 2+2 που προέκυψε από τη συνεργασία ToyotaSubaru. Μαζί εξέλιξαν

το πλαίσιο, ενώ κινητήρας, κιβώτιο, ανάρτηση και διαφορικό έχουν το DNA της Subaru.
Η κατανομή του βάρους εμπρός-πίσω έπειτα από ενδελεχή ανάλυση κατέληξε στο 53/47, που προσφέρει, σύμφωνα με τους μηχανικούς, το πιο «γλυκό» ζύγισμα για εύκολο κοντρόλ της υπερστροφής. Ναι, το GT 86 έχει φτιαχτεί ακριβώς γι’ αυτό. Για να γυρνάει εύκολα και να ελέγχεται ακόμη ευκολότερα, διατηρώντας την πλαγιολίσθηση. Σκεφτείτε ότι τα ελαστικά που φορά, διαστάσεων 215/45/17, είναι ίδια με του Prius ώστε να είναι πιο απλό να σπάσει κανείς την πρόσφυση.

Ο δίλιτρος boxer κινητήρας απόδοσης 200 PS είναι ατμοσφαιρικός, γραμμικός και ακούγεται ωραία. Η αρχιτεκτονική του βοηθά την απόκριση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπου δεν υπάρχουν κενά όπως αυτά αντίστοιχων συνόλων. Ταυτόχρονα, το επίπεδο σχήμα του κινητήρα επέτρεψε στους μηχανικούς να διατηρήσουν χαμηλά το κέντρο βάρους, στοιχείο κρίσιμο για πιο εύκολο έλεγχο σε δυναμικές καταστάσεις.











Οι διαστάσεις των κυλίνδρων (86

Keywords
Τυχαία Θέματα