Μία τρίτη θέση σαν… νίκη!

Τη Κυριακή στο Ώστιν, παλεύοντας με μια αργή, κακοστημένη Ferrari ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούσε να του δώσει η ομάδα, να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, στην 3η θέση.

Ο Ισπανός πιλότος είδε τον έτερο διεκδικητή του τίτλου και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σεμπάστιαν Φέτελ να διευρύνει τη διαφορά στους 13 βαθμούς αλλά στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα έκανε λόγο για νίκη: «Οι ελπίδες μας για τον τίτλο παρέμειναν ζωντανές μετά τους πρώτους γύρους του αγώνα. Βρέθηκα στην 4η θέση

καθώς προσπέρασα κάποιους στην εκκίνηση και βρέθηκα με τους πρωτοπόρους. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω το ρυθμό των Φέτελ και Χάμιλτον αλλά είχα τη δυναμική να ελέγξω τους υπόλοιπους. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σα να κερδίσαμε. Το να αυξηθεί μόνο 3 βαθμούς η διαφορά ήταν κάτι που μας φαινόταν απίθανο χτες ή προχτές. Είμαστε χαρούμενοι που για έναν ακόμη αγώνα βρισκόμαστε στο βάθρο. Θα πάμε στην Βραζιλία έχοντας ελπίδες για τον τίτλο. Παλεύουμε γι’ αυτό όλη τη χρονιά. Μόνο ο Σεμπάστιαν είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ, θα απολαύσουμε τον τελευταίο αγώνα και θα δούμε τι θα βγει στο τέλος».

Στη Ferrari αποφάσισαν μια αμφιλεγόμενη κίνηση πριν την εκκίνηση. «Θυσίασαν» το Μάσα σπάζοντας μια σφραγίδα του κιβωτίου. Οι αγωνοδίκες της FIA επέβαλλαν στο Βραζιλιάνο ποινή 5 θέσεων. Ο Μάσα βρέθηκε από την 6η στην 11η θέση και ο Αλόνσο κέρδισε μια θέση (7ος). Το σημαντικότερο όμως ήταν πως εκκίνησε από την καθαρή πλευρά του grid που είχε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της ακάθαρτης που εκκινούσαν οι πιλότοι με “ζυγή” θέση κατάταξης.



Μιλώντας μετά τη λήξη του αγώνα ο Στέφανο Ντομενικάλι, αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη, ελαφρώς αντιαθλητική επιλογή: «Θα μπορούσαμε να το κάνουμε συγκαλυμμένα. Προτιμήσαμε να πούμε την αλήθεια γιατί αυτό είναι το στυλ μας. Ξέραμε καλά ότι αν θέλαμε να μείνουμε στη μάχη του τίτλου στη Βραζιλία έπρεπε ο Αλόνσο να είναι όσο πιο μπροστά γίνεται μετά τον πρώτο γύρο.  Η απόφαση ήταν σωστή και ευχαριστώ το Φελίπε για τη συνεργασία. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να σπάσουμε την ασφάλεια ώστε να μην έχει χρόνο η Red Bull να κάνει το ίδιο με το Γουέμπερ. Παραδέχομαι πως δε μας λάβαμε υπόψη μας τους οδηγούς που επηρεάστηκαν αρνητικά απ’ αυτή την ενέργειά μας».

Περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα