Μέσα στο 2013 το Rapid Spaceback

Στα άμεσα σχέδια της Skoda αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τα επόμενα μοντέλα της μάρκας. Μιλώντας στην τσέχικη εφημερίδα Mlanta Fronta Dnes, ο Βίνφριντ Βάλαντ επιβεβαίωσε ότι το 2013 θα κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση του Rapid. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 5θυρο μοντέλο – για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Αύγουστο – θα ονομάζεται Spaceback.

Η Skoda έχει κατοχυρώσει επίσης τα ονόματα Streetback και Funback.

Το 5θυρο Rapid θα έχει μικρότερο μήκος από το sedan, όμως ο Βάλαντ δήλωσε ότι ο χώρος των αποσκευών δεν θα υπολείπεται σημαντικά και θα είναι μεγαλύτερος από το μέσο όρο της κατηγορίας. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2013, με την πρεμιέρα να γίνεται είτε στη Γενεύη είτε στη Φρανκφούρτη. Η γκάμα των κινητήρων δεν θα παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με το sedan. Βασικός θα είναι ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.2 MPI με τα 75 PS, ενώ θα ακολουθούν ο 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις με 86 και 105 PS), ο 1.4 TSI ισχύος 122 PS και ο 1.6 TDI (σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 90 και 105 PS).

Εντός του ερχόμενου έτους, η Skoda επιφυλάσσει επίσης τα ανανεωμένα Yeti και Superb. Οι φήμες θέλουν την έκδοση RS της νέας Octavia να παρουσιάζεται το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα