Κακά τα ψέματα…Οδηγώντας

Για τον Πραγματικό Οδηγό, ο Σεπτέμβριος προσφέρεται για Οδήγηση στην Τέλεια διαδρομή. Οι δρόμοι κρατούν σκόνη και είναι αυτή η αίσθηση ότι “θα γλιστρήσει” και έχεις υποχρέωση να το διαχειριστείς, που σε συναρπάζει.

Σ.Χ. (Στράτης Χατζηπαναγιώτου)

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, η ημέρα είναι πιό μικρή, η βροχή παραμονεύει και σε συνδυασμό με τα χρώματα που προεξοφλούν το Φθινόπωρο που έρχεται, νοιώθεις όμορφα. Σε παρασύρει αυτό το υπέροχο πολύ ελληνικό σύνολο που μας εμπνέει εδώ και 50χρ. Μονόδρομος η διαδρομή στο Σούνιο από την παραλία και επιστροφή από το Λαύριο. Με ή χωρίς στάση σε μια

όμορφη πόλη με άποψη και ένα δικό της στιλ που μας αρέσει. Δεν προδίδει αρετές και στέκια με το καλημέρα, αλλά σε προκαλεί να ψάξεις ώστε να τα βρεις. Δε φωνάζουν για τα κάλλη τους οι ντόπιοι και ορθά πράττουν.

Το Σάββατο, μπορείς!

Είπαμε, είναι η εποχή, αλλά και το τέλειο αυτοκίνητο για μια Τέλεια διαδρομή με στοιχεία ειδικής. Σύνολο που δε θα σε παρασύρει σε έρευνα για τα όριά σου, αλλά θα σου αφήσει περιθώρια για το κενό που απαιτείται ώστε να απολαύσεις και το περιβάλλον.
Με το Α4 Αllroad, λοιπόν, η βόλτα μας και επειδή δεν πιστεύουμε σε συμπτώσεις μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή χρωμάτων και κινητήρα από τους Έλληνες ειδικούς της αντιπροσωπείας. Ενίοτε διαφωνούμε μαζί τους σε φιλοσοφικό επίπεδο, αλλά αυτή η ομάδα σήμερα, ταιριάζει όπως το κομψό χέρι στο ακριβό γάντι, με το Γερμανό κατασκευαστή κύρους.

Ελάτε μαζί μας λοιπόν σε αυτό το σκούρο πράσινο Α4 Αvant που οριακά απέχει από το έδαφος, τόσο ώστε να μη χάνεται η ισορροπία. Της αισθητικής και στο δρόμο. “Φορτηγά” τα SUV όλου του πλανήτη μπροστά του, ενώ είναι σαφές πως υπερέχει σε χώρους και από πολλά θηρία της αγοράς… Μπεζ το εσωτερικό, (τίποτα τυχαίο λέμε), δίλιτρος βενζίνης ο κινητήρας με τους 245 ίππους, κίνηση στους 4 τροχούς και βέβαια το αυτόματο 7ρι σε μια απο τις πλέον αρμονικές του προσαρμογές.

Το παρακολουθείς σταθμευμένο και η ευγένεια που βγάζει σε οδηγεί στη δεξιά πόρτα ώστε να την ανοίξεις για τη σύντροφό σου. Χαμογελάει αμήχανα. Αιφνιδιάζεται ευχάριστα και νοιώθει όμορφα αφού άλλωστε είναι η εξέλιξη σε όλα, του ταπεινού Q2-1.0 που χρησιμοποιεί. Όλα τα χειριστήρια της είναι γνωστά και η διαφορά, από τη σπάνια αρχοντιά που εκφράζεται κυρίως στο δρόμο.

Η ανάρτηση, σε κάθε αντίδραση, σε κάθε άτυπη μέτρηση δημιουργεί τη σχέση σεβασμού με τον οδηγό, που δεν έχει λογία. Αντίστοιχα ενθουσιάζει και το συνοδηγό που νοιώθει όμορφα και κυρίως ασφαλής, επιτρέποντας (ή μήπως επιβάλλοντας;) τη χρυσή τομή σε μιά μετακίνηση, γιατί έτσι. Χωρίς πρόγραμμα.

Ο φυσιολογικός χρήστης, αυτή την ποιότητα κύλισης για σεμινάριο μπορεί να τη συνδέσει με ακούσματα από κλασική μουσική. Εμείς με την οδήγηση που μας αρέσει. Είναι το πάτημα, αλλά και η ομοιογένεια που δημιουργείται. Έγραφα κάποτε. “Τα Αουντι έχουν ποιότητα Μερτσεντες και κάποια, χαρακτήρα BMW με διαφορετική όμως συμπεριφορά.

Σήμερα, όταν οδηγείς αυτό το Αουντι, το A4 Αllroad έχεις στο χέρι τον καθρέπτη ενός κατασκευαστή με σπάνιο πλουραλισμό σε κάθε του μοντέλο, που ήδη κτίζει στο αύριο. Με ένα ρεαλιστικό πλάνο όπου το αύριο δεν διαγραφεί το χθες, αλλά το αξιοποιεί.

Σούνιο OUT-Λαύριο ΙΝ.

Στενός δρόμος όπως ακριβώς άλλοτε πριν 45χρ. Η “ειδική” μας για την παρέα της Σαρωνίδας με Άκη, Δημήτρη, Πέτρο κ.α, όπως ο Σπύρος και ο Νίκολας.
Σήμερα μόνο τέτοια εποχή μπορείς να τη θυμηθείς και θα πείτε, “που πας εκεί γρηγορά βρε ΣΧ με ένα SW των 5μ”; Απλά, σβέλτα, με ασφάλεια και όπως ταιριάζει στην κατασκευή και προδίδει σεβασμό στους λίγους που πάνε-έρχονται.

Το κιβώτιο τα κάνει όλα μόνο του, σε διαβάζει και δένεται μαζί σου. Το σύστημα μεταδώσεις σφραγίζει την ουδέτερη συμπεριφορά και εσύ χαϊδεύεις το γκάζι και αφήνεις στο τιμόνι τη βρώμικη δουλειά. Ελαφρύ στην ευθεία, προσαρμόζεται στη συνέχεια…
Επιστρέφεις με χαμόγελο. Δεν ονειρεύεσαι, δεν ταξιδεύεις νοερά και βέβαια η τιμή είναι εκτός λογικής και το άρθρο παρεξηγήσιμο, οντάς εντελώς θεωρητικό. Είναι η τιμή, είναι και η τρέλα με τα SUV. Βλέπετε, περνάει και απαρατήρητο. Είμαστε στην Ελλάδα το 2020.

Απλά έχεις ζήσει τη στιγμή και έχεις πάρει το μήνυμα και το αποθηκεύεις, γνωρίζοντας τι περίπου σε περιμένει από τα νέα Α1 και Q3 και από τις άλλες πιο βαριές κατασκευές από έναν δημιουργό που σέβεται τον Πραγματικό οδηγό, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Αμετανόητοι, ζούμε για ενα TTRS χαμηλά καθήμενοι, αλλά η υποκλισή μας συνδέεται με το πως κυλάει αυτό. Το Allroad με τον δίλιτρο που δεν καταναλώνει ποτέ παραπάνω από 9 λίτρα υπολογίζοντας τη μέση κατανάλωση στα 8λ/100χιλ.

Ήταν μια όμορφη βόλτα, με ένα εξαιρετικό όχημα, σήμερα Σεπτέμβριος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αττική…

Θα επανέλθουμε._

Keywords
Τυχαία Θέματα