Ηλεκτρική, ταχύτατη και πανάκριβη

Με ισχύ 750 PS και επιτάχυνση 0-100 σε 3,9 sec, η SLS AMG Coupe Electric Drive κατέχει δίκαια τον τίτλο του πιο ισχυρού και γρήγορου ηλεκτροκίνητου μοντέλου παραγωγής. Στο Παρίσι η Mercedes παρουσίασε την έκδοση παραγωγής, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2013, σε τιμές από 416.500 ευρώ (στη Γερμανία).

Τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, βάρους

45 kg το καθένα, εξασφαλίζουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 750 PS και την εξωπραγματική ροπή των 102 kgm να είναι άμεσα διαθέσιμη. Με τεχνολογία δανεισμένη από την F1 και μηδενικούς ρύπους, η SLS AMG Coupe ED ίσως δείχνει το δρόμο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Ο χαρακτήρας του ηλεκτρικού supercar θέτει κάποιους περιορισμούς στην αυτονομία και στο χρόνο φόρτισης των μπαταριών ιόντων λιθίου. Με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες, η SLS AMG Coupe Electric Drive μπορεί να διανύσει απόσταση έως 250 km, ανάλογα βέβαια με το οδηγικό στυλ. Με τη συνδρομή ενός σταθμού φόρτισης (ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό), η διαδικασία διαρκεί μόλις 3 ώρες. Σε μία οικιακή όμως παροχή, οι μπαταρίες χρειάζονται περίπου 20 ώρες για να φορτιστούν. Το νέο μοντέλο της AMG δεν είναι βέβαια ένα καθημερινό αυτοκίνητο, αλλά ένα πανάκριβο «παιχνίδι» για τα σαββατοκύριακα.











Keywords
Τυχαία Θέματα