Η πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία sharing στην Ελλάδα

Την Άνοιξη του 2019, θα λειτουργούν δέκα κοινόχρηστοι σταθμοί φόρτισης, διάσπαρτοι στη Ρόδο. Ήδη λειτουργούν 3 σταθμοί και μέσω των εγκαταστάσεων της ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή 20 φορτιστές της Ολλανδικής «EVbox», δημιουργώντας στη Ρόδο ένα από τα πρώτα δίκτυα ηλεκτρικών φορτιστών στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη από το ASEM app, ενώ θα μπορεί να «μαθαίνει» τις ανάγκες μετακίνησης, τις απαιτήσεις, τις προτιμήσεις, τις συνήθειες του χρήστη και θα προσαρμόζεται κατάλληλα.

Στη συνέχεια, οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να εντοπίσουν μέσω του ASEM app που βρίσκεται το όχημα που τους ενδιαφέρει (αυτοκίνητο ή scooter), να κάνουν κράτηση ένα από αυτά, να το ξεκλειδώσουν μέσω του ASEM app, να το οδηγήσουν και να το επιστρέψουν στην αρχική του τοποθεσία ή σε άλλη βάση της Asem Island Mobility Services.

-Τι είναι Sharing;

Sharing είναι η χρήση ενός οχήματος (πατίνι, ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο) από πολλά άτομα.

-Γιατί να κάνω sharing;

Σκοπός είναι η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, περισσότεροι χώροι στάθμευσης, μικρότερο κόστος μετακίνησης και η προστασία του περιβάλλοντος.

-Τι είναι ASEM;

ASEM Island Mobility Services είναι η πρώτη εταιρία sharing στην Ελλάδα και προσφέρει κοινόχρηστη μετακίνηση με ηλεκτρικά οχήματα, όπως πατίνι, ποδήλατο, μηχανάκι και αυτοκίνητο.

-Ποιος ο σκοπός της ASEM;

Σκοπός της ASEM είναι η εξοικείωση με ηλεκτρικά οχήματα, η προστασία του περιβάλλοντος και η επίλυση του προβλήματος της μετακίνησης και κυκλοφοριακής συμφόρησης στα αστικά κέντρα.

Τι είδους οχήματα μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ο στόλος της ASEM αποτελείται από ηλεκτρικά μηχανάκια τύπου N της εταιρίας NIU και ηλεκτρικά αυτοκίνητα τύπου e-Golf της εταιρίας Volkswagen.

Keywords
Τυχαία Θέματα