Η χαρά του στοιχήματος…

Λίγα πράγματα μπορεί να πει κανείς για τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι του Βελγίου. Η βροχή ήταν τόση που μόνο οι μισοί οδηγοί σημείωσαν χρόνο κι αυτοί στον τελευταίο τους γύρο. Ενδεικτικό είναι πως στη πρώτη θέση, βρέθηκε η… Marussia του Σαρλς Πικ!

Δεν είναι ορθογραφικό λάθος, δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο. Ο Γάλλος οδηγός που συνήθως μάχεται για να γλιτώσει την ουρά της κατάταξης, βρέθηκε για πρώτη και πολύ πιθανώς και τελευταία φορά στη καριέρα του στη φόρμουλα 1, στη κορυφή των χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να περάσουμε το μέσο της διαδικασίας,

να φτάσουμε δηλαδή στο 48ο λεπτό πριν αποφασίσει κάποιος οδηγός να βγει στη πίστα των Αρδεννών. Οι πιρουέτες του Χέικι Κοβαλάινεν και μία μικρή έξοδος του Λούις Χάμιλτον, απέδειξαν πως η πίστα δεν ήταν για μονοθέσια αλλά για σκάφη.

Μέχρι το φινάλε της διαδικασίας δεν υπήρχε καν επίσημος χρόνος στη κατάταξη, με μόλις δέκα οδηγούς να το τολμούν στον φινάλε, με τη καλύτερη επίδοση, αυτή του Πικ, είναι στο τραγικό 2.49.354.



Το μοναδικό λοιπόν που μένει από τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, είναι το ερώτημα. Μπήκε κανείς στον κόπο να ποντάρει πάνω στον νεαρό Γάλλο για τη πρωτιά; Αν ναι, τώρα μπορεί να έχει πλουτίσει…

Keywords
Τυχαία Θέματα