Η Tesla ψηφίζει Intel…

Η Tesla πρόκειται να αντικαταστήσει τις μονάδες επεξεργασίας της Nvidia με νέες από την Intel για τα συστήματα ψυχαγωγίας. Το Tesla 3, καθώς και οι νέες εκδόσεις του μοντέλου S και του μοντέλου X, θα διαθέτουν το νέο τσιπ Intel, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

([email protected])

Με τα σύγχρονα αυτοκίνητα να βασίζονται ολοένα και περισσότερο στις ηλεκτρονικές συσκευές, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ολοένα και πιο σημαντική για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συστημάτων. Η Nvidia είδε την τιμή των μετοχών της να αυξάνεται περισσότερο από έξι φορές τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέρει λόγω της δραστηριότητας της με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η Intel, η μεγαλύτερη παραγωγός τέτοιων συστημάτων στον κόσμο, θέλει επίσης ένα κομμάτι της πίτας στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς φαίνεται να μειώνει την εξάρτησή της από τους προσωπικούς υπολογιστές και να αρχίζει να τροφοδοτεί περισσότερα από τα chipsets της, στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ο κύριος στόχος για αυτές τις εταιρείες, είναι φυσικά να παρέχουν το υλικό που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να γίνουν πλήρως αυτόνομα. Η Tesla μπορεί να είναι μια από τις μικρότερες εταιρείες αυτοκινήτων στην αγορά, έχοντας πουλήσει πάνω από 76.000 οχήματα το τελευταίο της οικονομικό έτος, αλλά η θέση της εταιρείας EV στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς συνεργάτες με τους οποίους συνεργάζονται εταιρίες με πάσης φύσεως ηλεκτρονικές συσκευές και συστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα