Η Jaguar αυξάνει την αυτονομία της I-Pace

Με μια αλλαγή στο λογισμικό του αυτοκινήτου, η Jaguar προσφέρει επιπλέον 20 χιλιόμετρα αυτονομίας στην αμιγώς ηλεκτρική I-Pace.

Σήμερα, η Jaguar I-Pace έχει αυτονομία 470 χιλιομέτρων (κατά τον κύκλο WLTP) με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 90 kWh που διαθέτει.

Ωστόσο, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε

ότι πλέον θα είναι διαθέσιμο ένα αναβαθμισμένο λογισμικό για το ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο υπολογίζεται ότι βελτιώνει έως και κατά 8% την παρεχόμενη αυτονομία, προσφέροντας έτσι ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης έως και επιπλέον 20 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Το νέο λογισμικό έχει εξελιχθεί με βάση την τεχνογνωσία της μάρκας από τη σειρά αγώνων I-Pace eTrophy, καθώς επίσης και ύστερα από δεδομένα που έχουν ληφθεί από τους μηχανικούς της Jaguar από ταξίδια πάνω από 80 εκατ. χιλιομέτρων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το λογισμικό διαφοροποιεί το μοίρασμα της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω ηλεκτροκινητήρα όταν η I-Pace οδηγείται στο ECO mode, φροντίζει ώστε να ανοίγει και κλείνει πιο αποτελεσματικά το σύστημα ενεργών γριλιών του αυτοκινήτου βελτιώνοντας την αεροδυναμική, ενώ αλλάζει ελαφρώς την απόδοση της μπαταρίας και τη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Η Jaguar καλεί τους ιδιοκτήτες της I-Pace να επισκεφθούν τον τοπικό τους έμπορο για να λάβουν το νέο update. Παράλληλα, η έξτρα αυτονομία θα είναι διαθέσιμη και σε όλες τις καινούργιες I-Pace που πωλούνται από εδώ και πέρα.

The post Η Jaguar αυξάνει την αυτονομία της I-Pace appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα