Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας!

Η ZY Electric Tractor ανακοίνωσε πως το προσεχές καλοκαίρι θα διατεθεί το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό τρακτέρ, σε τρεις εκδόσεις μεγέθους και ισχύος.

Στο λανσάρισμα του πρώτου τουρκικού ηλεκτρικού τρακτέρ θα προχωρήσει η εταιρεία ZY Electric Tractor, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, Önder Yol, την περασμένη Δευτέρα.

Πρόκειται για ένα μηδενικών

εκπομπών ρύπων όχημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με την τράπεζα Ziraat Bank, ενώ η εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιούνιου.

Σύμφωνα με τον Yol, η ζήτηση για το ηλεκτρικό τρακτέρ είναι ήδη μεγάλη, ενώ ήδη έχουν παραχθεί 25 αντίτυπα τα οποία βρίσκονται έξω από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Σημειώνεται πως η έναρξη της παραγωγής του τρακτέρ ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του 2020, αλλά αναβλήθηκε ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν δεν υπήρχε η πανδημία, ήδη θα είχε ξεκινήσει η παραγωγή. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην προμήθεια των μηχανικών μερών», σημείωσε ο Önder Yol.

Οι τρεις τύποι του ηλεκτρικού τρακτέρ

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της ZY Elelctric Tractor, το όχημα θα παραχθεί σε τρεις τύπους μεγέθους και ισχύος: Μία μικρού μεγέθους που θα προορίζεται για κηπουρικές εργασίες, μία μεσαίου μεγέθους και μία μεγάλων διαστάσεων.

Η μικρότερη θα παράγει έως 140 ίππους, ενώ η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί 20 λεπτά παρέχοντας αυτονομία 5 ωρών. Η μεσαία έκδοση θα «φορά» ηλεκτροκινητήρες των 105 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να αντιστοιχεί σε 220 PS, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τις 7 ώρες.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη έκδοση, η συνολική ισχύς θα αποτυπώνεται σε 320 ίππους, ενώ με φόρτιση 90 λεπτών θα απολαμβάνει αυτονομία 7 ωρών.

Κοινός παρονομαστής και των τριών εκδόσεων είναι πως δεν παράγουν ρύπους, ενώ είναι απόλυτα αθόρυβες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην κτηνοτροφία και ειδικά στις φάρμες παραγωγής γάλακτος.

Η υφιστάμενη παραγωγική δύναμη της εταιρείας αντιστοιχεί σε 1.050 μονάδες ανά έτος, ένας αριθμός που επιδιώκεται να αυξηθεί στις 10.000.

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Πολιτικά υποκινούμενη η απόφαση για μη επένδυση της VW στη χώρα
Το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει το φράχτη στoν Έβρο (+video)
Τουρκία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις αυτοκίνητων

The post Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα