Δες το νέο μεγάλο SUV της Kia

H Kia εργάζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον έργο, το νέο της μεγάλο SUV, το οποίο σας αποκαλύπτουμε στις επόμενες γραμμές.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Concept Telluride που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στο Motor City, όπως επιβεβαίωσε ο Chief Design

Officer Peter Schreyer, ο οποίος είπε: “Ναι, εργαζόμαστε σε αυτό το αυτοκίνητο, στην πραγματικότητα“, όταν ρωτήθηκε γι ‘αυτό.

Το Telluride (όνομα μη επιβεβαιωμένο ακόμη) θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς των SUV της εταιρείας, πάνω από το Sorento και θα προσφέρεται στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες αγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Kia Europe Gregory Guillaume.

“Θα μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν και άλλες αγορές που θα ενδιαφέρονται να το πάρουν … εκτός από την Αμερική, σίγουρα υπάρχουν και άλλες αγορές που ενδιαφέρονται. Για παράδειγμα, αυτό που είχαμε πριν από το Mohave, ήταν αρκετά δημοφιλές στη Ρωσία και τις χώρες αυτές“.

Ωστόσο, «στην Ευρώπη δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Guillaume, προσθέτοντας ότι «είναι ένα πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με το Sorento στην Ευρώπη» ενώ οι αγορές με το τιμόνι στα δεξιά όπως είναι για παράδειγμα η Αυστραλία, αποτελεί επί του παρόντος ερωτηματικό. Επίσης παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή ή πού θα κατασκευαστεί.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η Kia το 2016 υποστηρίχθηκε από την ίδια πλατφόρμα με εκείνη του Sorento, αλλά είχε μεγαλύτερο αποτύπωμα, λιτό εξωτερικό σχεδιασμό και μινιμαλιστική καμπίνα. Είχε επίσης ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολικά 400 ίππους, που μπορεί να είναι μία από τις διαθέσιμες επιλογές για την έκδοση παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα