Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η νέα Octavia

Θέμα ημερών είναι η επίσημη παρουσίαση της νέας Octavia και η Skoda άρχισε να διαρρέει φωτογραφίες σημείων του αμαξώματος. Σε αυτές βλέπουμε το πίσω φως, με τις λάμπες να σχηματίζουν το γράμμα «C», αλλά και το φινιστρίνι στην πίσω αριστερή πόρτα. Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου αναμένεται να αποκαλυφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στην Πράγα, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε τον Ιανουάριο

στην Πορτογαλία.

Η νέα Octavia θα είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη… απόσταση από το Rapid. Πατώντας στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, έχει μήκος 4,65 m, μεγαλύτερο κατά 8 cm από το απερχόμενο μοντέλο. Διαθέτοντας μακρύτερο μεταξόνιο κατά 10,8 cm, το μοντέλο της Skoda θα προσφέρει χώρους που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του οποίου αυξήθηκε από τα 560 στα 590 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους γνωστούς 1.2, 1.4 και 1.8 TSI, το νέο οικονομικό diesel 1.6 και το μεγαλύτερο 2λιτρο. Η ισχύς τους θα ξεκινά από τα 86 PS και θα φθάνει τα 180 PS. Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως αυτή της ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη, ενώ στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2013, σε τιμές που δεν θα απέχουν σημαντικά από το σημερινό μοντέλο.





Keywords
Τυχαία Θέματα