Αφεντικό στο σπίτι του ο Loeb

Απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας ουσιαστικής δράσης στο Ράλι Γαλλίας ήταν ο Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο οδηγός της Citroen κέρδισε τέσσερις ειδικές διαδρομές και απολαμβάνει προβάδισμα 13 δευτερολέπτων.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ως συνήθως πετάει στην αγαπημένη του άσφαλτο και θέλει όσο τίποτα, να σφραγίσει ένα ακόμα παγκόσμιο τίτλο… στην Αλσατία, στον τόπο του δηλαδή!

Στη δεύτερη

θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας σημειώσει τον καλύτερο χρόνο σε τρεις ειδικές διαδρομές, βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το Ford Fiesta WRC ενώ μεγάλη μάχη γίνεται για μία θέση στο βάθρο με τους ομόσταβλους των προαναφερθέντων.

Μόλις επτά δέκατα του δευτερολέπτου χωρίζουν τους Μίκο Χίρβονεν (DS3 WRC) και Πέτερ Σόλμπεργκ, αμφότεροι δυσκολεύτηκαν το πρωί και… πάτησαν γκάζι το απόγευμα. Σε μία κόντρα που αναμένουμε να συνεχιστεί με αυξημένο ενδιαφέρον.

Το ρόλο τους στα παραπάνω έπαιξαν φυσικά οι καιρικές συνθήκες. Δεν έβρεξε την ώρα της δράσης αλλά η νεροποντή που είχε προηγηθεί, έκανε την επιλογή ελαστικών… λοταρία. Παρά τις υψηλές προσδοκίες που γέννησε η περυσινή εκπληκτική εμφάνιση στη Γαλλία, ο Ντάνι Σόρντο με το Mini WRC δεν κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση.

Ο Ισπανός είναι 48.8 δεύτερα πίσω από τη κορυφή και 15.5 πίσω από τον τέταρτο Σόλμπεργκ. Μάλιστα, πιο πολύ πιέζεται παρά πιέζει αφού νιώθει καυτή την ανάσα του Τιερί Νεβίλ της Citroen Junior.

Από κοντά βρίσκεται ο Μαντς Όστμπεργκ με το Fiesta της Adapta Ford ενώ για έναν ακόμα αγώνα, οι Οτ Τάνακ και Ευγένι Νοβίκοφ της M-Sport Ford, έχουν τον δικό τους εμφύλιο. O Κρις Άτκινσον για λογαριασμό της Mini Italia συμπληρώνει τη πρώτη δεκάδα.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές, σε 192.62 αγωνιστικά χιλιόμετρα.



Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα