WRC Ράλι Τουρκίας: Προηγείται ο Loeb στο 1ο σκέλος!

O Sebastien Loeb έγινε ο γηραιότερος οδηγός που βρέθηκε στην πρωτοπορία της γενικής κατάταξης σε ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Ο 46χρονος οδηγός της Hyundai Motorsport αξιοποίησε την πλούσια εμπειρία του και κατάφερε να κλείσει με προβάδισμα 1.2 δευτερολέπτων το πρώτο σκέλος του πολύ σκληρού Ράλι Τουρκίας!

«Δεν περίμενα να είμαι στην πρωτοπορία απόψε. Στην τελευταία ειδική διαδρομή ένιωθα πίεση, δεν ήταν σε καλή κατάσταση ο δρόμος.

Όμως είχαμε καλές σημειώσεις και έτσι κατάφερα να βρεθώ στην πρώτη θέση», είπε ο Αλσατός.

Δεύτερος είναι ο Thierry Neuville που μετά τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown, ήταν ταχύτερος όλων και στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή. Έχασε όμως έδαφος, καθώς η σκόνη από τα προπορευόμενα World Rally Cars αποδείχθηκε πρόβλημα.

Για όλους πλην του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Sebastien Ogier που ήταν πρώτος στη δεύτερη ειδική διαδρομή, πράγμα που τον έφερε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Όσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Ott Tanak, είναι μόλις έβδομος, ωστόσο με τις διαφορές μικρές, όλα θα αλλάξουν γρήγορα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1S. LoebD. ElenaHyundai i20 Coupe WRC18:50.92T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+1.23S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1.34E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC+2.15K. RovanperäJ. HalttunenToyota Yaris WRC+2.76T. SuninenJ. LehtinenFord Fiesta WRC+4.27O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+4.88E. LappiJ. FermFord Fiesta WRC+6.69G. GreensmithE. EdmondsonFord Fiesta WRC+16.110P. L. LoubetV. LandaisHyundai i20 Coupe WRC+28.5

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Τουρκίας περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές (σε 2 loop των τριών ΕΔ) που απλώνονται σε 107.38 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:
Τρομακτικό ατύχημα στο Ράλι Εσθονίας (video)

Συνοδηγός του Sebastien Loeb ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης

Οι τούμπες του Katsuta στο Ράλι Εσθονίας (video)

The post WRC Ράλι Τουρκίας: Προηγείται ο Loeb στο 1ο σκέλος! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα