WRC: Νίκησε στη Μεγάλη Βρετανία ο Λάτβαλα

Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο οδηγός της Ford διατήρησε τα ηνία και στο τρίτο σκέλος του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, επιστρέφοντας μετά από επτά μήνες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Φινλανδός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε μία από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και έφτασε με άνεση στη νίκη, έχοντας προβάδισμα σχεδόν μισού λεπτού. Άλλωστε δεν είχε πίεση αφού οι επόμενοι δύο είχαν επικεντρωθεί στη μεταξύ τους μάχη.

Ο

Πέτερ Σόλμπεργκ με το έτερο εργοστασιακό Fiesta WRC, είχε από το πρωί στο κατόπι του το DS3 WRC του Σεμπαστιέν Λεμπ, με τους δυο τους να αναβιώνουν μάχες του παρελθόντος. Άλλαξαν πολλές φορές θέσεις μεταξύ τους αλλά τελικά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, με την ελάχιστη διαφορά των 9 δεκάτων του δευτερολέπτου.

Τέταρτη θέση για τον Μαντς Όστμπεργκ της Adapta Ford, που με προβλήματα στον κινητήρα του Fiesta του, έκοψε ρυθμό προς το φινάλε. Ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό DS3 τον πλησίασε αλλά δεν κατάφερε να τον φτάσει – πήρε όμως τους βαθμούς όντας ο ταχύτερος στη power stage.

Ο Οτ Τάνακ σπατάλησε άλλη μία καλή εμφάνιση βγαίνοντας εκτός δρόμου λίγο πριν το φινάλετου Ράλι, με τον τιμ μέιτ του, Ευγένι Νοβίκοφ, να προβιβάζεται στην έκτη θέση.



Αναλυτικά η βαθμολογούμενη δεκάδα:
1.  Λάτβαλα        Ford                        3h03m40.3s
2.  Λεμπ               Citroen                        + 27.8s
3.  Σόλμπεργκ     Ford                             + 28.7s
4.  Όστμπεργκ    Adapta Ford               + 1m10.6s
5.  Χίρβονεν        Citroen                        + 1m29.5s
6.  Νοβίκοφ         M-Sport Ford             + 3m37.0s
7.  Νεβίλ               Citroen Junior           + 4m11.9s
8.  Ουίλσον           M-Sport Ford            + 6m00.4s
9.  Πρόκοπ            Czech Ford                + 6m58.9s
10.  Αλ-Ατίγια      Qatar Citroen            + 9m32.1s

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Λεμπ έφτασε τους 199 βαθμούς, έναντι 145 του Χίρβονεν και 104 του Σόλμπεργκ. Με τρία ράλι να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ουσιαστικά έχει κλειδώσει τον τίτλο, αφού η μοναδική απειλή -αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια- είναι αυτή του ομόσταβλού του.

Στους κατασκευαστές, η Citroen έφτασε στους 320 πόντους, ενώ η Ford είναι στους 197.

Keywords
Τυχαία Θέματα