WRC Αρκτικό Ράλι: Δυναμικό ξεκίνημα για Tanak (video)

Το δύο στα δύο στις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους του Αρκτικού Ράλι Φινλανδίας έκανε ο Ott Tanak!

Ο Εσθονός οδηγός που έδειξε τις προθέσεις του από το… shakedown (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), ήταν το απόλυτο αφεντικό της Παρασκευής στη δοκιμασία στο λευκό φόντο της Λαπωνίας.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε 3.6 δευτερόλεπτα στο πρώτο πέρασμα από τη μήκους 31.05 χιλιομέτρων Sarriojärvi αλλά ήταν ακόμα ταχύτερος στο δεύτερο πέρασμα, που έγινε στο σκοτάδι.



Ο Tanak ηγήθηκε του 1-2 της Hyundai

Motorsport, με τον Craig Breen που επέστρεψε στη δράση να τον πλασιώνει. Ο Ιρλανδός που και στα δύο περάσματα ήταν στο Top3, έκλεισε την ημέρα υστερώντας κατά 16.2 δευτερόλεπτα.

Τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω του ήταν το πρώτο Toyota Yaris WRC, αυτό του τοπικού ήρωα Kalle Rovanpera. O 20χρονος ξεκίνησε δυναμικά αλλά ένα λάθος στα μισά της εναρκτήριας ειδικής του έκοψε την ώρα. Πάντως στο δεύτερο πέρασμα, έπιασε την υψηλότερη τελική ταχύτητα όλων: 204.8 χιλιόμετρα/ώρα!

Αίσθηση προκάλεσε ο Oliver Solberg, γιου του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Petter Solberg, που πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση με World Rally Car. Ο Νορβηγός είναι όγδοος με το i20, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier που «πλήρωσε» το γεγονός πως έβγαινε πρώτος στο δρόμο.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής:

1O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC31:50.72C. BreenP. NagleHyundai i20 Coupe WRC+16.23K. RovanperäJ. HalttunenToyota Yaris WRC+20.44T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 Coupe WRC+29.85E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC+32.06T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC+34.57T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+38.88O. SolbergS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC+45.99S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+49.810G. GreensmithE. EdmondsonFord Fiesta WRC+1:05.8

Το Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας περιλαμβάνει συνολικά δέκα ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 251.08 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο, καθώς περιλαμβάνει 144.04 χιλιόμετρα μάχης, που χωρίζονται σε έξι ειδικές διαδρομές. Δύο loop που περιλαμβάνουην τις Mustalampi (24.43km), Kaihuavaara (19.91km) και Siikakämä (27.68km), με ένα flexi-service 30 λεπτών να τα χωρίζει.

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουστέμης, Πρωταθλητής ετών 22!

Ιταλική F4: Η πρώτη ημέρα δοκιμών για τον Μαρκογιάννη

Ο Esteban Ocon μιλάει για στην εμπειρία στο Ράλι Μόντε Κάρλο (video)

The post WRC Αρκτικό Ράλι: Δυναμικό ξεκίνημα για Tanak (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα