Traffic Jam Assist από τη Ford

Τις τεχνολογίες του μέλλοντος εξελίσσουν στα εργαστήρια της Ford ειδικοί επιστήμονες, με στόχο τον περιορισμό της κίνησης στους δρόμους παρά τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού. Η Ford ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμη να λανσάρει το σύστημα Traffic Jam Assist κάποια στιγμή ανάμεσα στο 2017 και το 2025. Μέσω ραντάρ και κάμερας το αυτοκίνητο θα μπορεί να διατηρεί τον ίδιο ρυθμό με τα υπόλοιπα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ το τιμόνι θα

στρίβει αυτόματα ώστε να μην βγαίνει ακούσια από τη λωρίδα κυκλοφορίας του. Το Traffic Jam Assist θα ανταποκρίνεται αυτόματα σε έκτακτα κυκλοφοριακά συμβάντα και θα ενημερώνει άμεσα τον οδηγό, ο οποίος θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή.

«Οι οδηγοί περνούν το 30% του χρόνου τους σε καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το Traffic Jam Assist θα βελτιώνει τη ροή της κυκλοφορίας και παράλληλα θα διατηρεί τον οδηγό πιο ήρεμο», δήλωσε ο Joseph Urhahne, μηχανολόγος στο τμήμα έρευνας της Ford. «Θεωρούμε ότι με τη χρήση αυτών των συστημάτων θα κερδίσουμε χρόνο, θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και θα βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια», σχολίασε από την πλευρά του ο Paul Mascarenas, αντιπρόεδρος της Ford στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας.

Προσομοιώσεις σε υπολογιστές έδειξαν ότι αν το 25% των οχημάτων ήταν εξοπλισμένα με ανάλογο σύστημα, ο χρόνος για την ολοκλήρωση των διαδρομών θα μπορούσε να μειωθεί έως 37,5%. Ορισμένες τεχνολογίες όπως ο αυτόματος έλεγχος του τιμονιού είναι ήδη διαθέσιμες σε μοντέλα της Ford που εξοπλίζονται με σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα