Safe Water Sports: Ένα πολύτιμο app (vid)

Μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό σας και να είστε ενήμεροι για τις επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ που διαθέτουν άδεια και πιστοποίηση ασφαλείας.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το Safe Water Sports είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε πριν δυο χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος του ιδρυτή Παναγιώτη Πασχαλάκη έχασε τη ζωή του κατά τη συμμετοχή του σε θαλάσσιο παιχνίδι

στη Μύκονο.

Στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα θαλάσσια σπορ, η υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και η εκπαίδευση – ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μια εφαρμογή για Smartphone τόσο σε ios όσο και σε Android η “Safe Water Sports”. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα safewatersports.gr.

Κατεβάζοντάς την εφαρμογή ο χρήστης έχει πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στα θαλάσσια σπορ. Εκεί αναγράφονται όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ που λειτουργούν στην Ελλάδα. Επίσης αναφέρονται στοιχεία ασφαλείας για 3000+ παραλίες σε συνεργασία με το λιμενικό: Αν έχουν ναυαγοσώστη, είδος παραλίας, βάθος, μήκος, οργάνωση, πρόσβαση ΑΜΕΑ και άλλα. Επίσης αναφέρονται όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και όλα τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Στο application υπάρχει η κείμενη νομοθεσία όπως επίσης και η δυνατότητα να αναφέρεις στο Λιμενικό, ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής την τοποθεσία σου, την παρανομία και να ζητήσεις παρέμβαση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε χτες στο κτίριο της ΕΟΕ παραβρέθηκαν αρκετοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του υγρού στίβου που έχουν αγκαλιάσει τις δραστηριότητες της Safe Water Sports. Τονίστηκε η θλιβερή πρωτιά της χώρας μας ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. σε πνιγμούς, η απουσία σαφούς νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στην λειτουργία των επιχειρήσεων για θαλάσσια σπορ η ανάγκη για εκπαίδευση στα σχολεία, κ.α.

Ήταν εκεί μεταξύ άλλων οι: Νίκος Κακλαμανάκης, Αγγελική Καραπατάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Χρήστος Αφρουδάκης η ομάδα της συγχρονισμένης κολύμβησης και άλλοι. Επίσης προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όσα έγιναν στην εκδήλωση.

Αξίζει να τονίσουμε πως η Safe Water Sports σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas έχει δημιουργήσει ένα Ιδιωτικό πρωτόκολλο Ελέγχου Συμμόρφωσης και Σήματος Ποιότητας Επιχειρήσεων Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ. Σκοπός του η αποτύπωση των προδιαγραφών και των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή των θαλασσίων σπορ: Χώρος, υποδομές, εξοπλισμός ασφάλειας, εκπαίδευση και δεξιότητες προσωπικού, παροχή πρώτων βοηθειών, σχέδιο έκτακτης ανάγκης κ.α. Το πρότυπο αυτό (σαν ISO) αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία, ξεκίνησε πέρυσι, θα γενικευτεί φέτος και θα καταστήσει τη χώρα μας παράδειγμα στην Ευρώπη. Σημειώστε πως στις χώρες της Ε.Ε (27) έχουμε ετησίως 50.000 τραυματισμούς από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες με σκάφη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ο αντιναύαρχος του Λιμενικού Παναγιώτης Παρασκευάς και ο Παναγιώτης Πασχαλίδης ιδρυτής του Safe Water Sports.

Keywords
Τυχαία Θέματα