Rivian R1T: Ηλεκτρικό pick up με δυνατότητες

Η Rivian μόλις αποκάλυψε το R1T, το οποίο έχει ονομαστεί «Electric Adventure Vehicle» με μια αυτονομία η οποία ξεπερνά τα 643 km. Το σημαντικότερο εκτός των άλλων είναι πως υπάρχει αρκετός χώρος στην καμπίνα προκειμένου να κάθονται άνετα πέντε ενήλικοι επιβάτες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το R1T είναι ένα από τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Rivian θα παρουσιάσει στο φετινό Auto Show του Λος Άντζελες, ενώ το άλλο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό

SUV που θα ονομάζεται R1S. «Ξεκίνησα την Rivian για να προσφέρω προϊόντα τα οποία ο κόσμος δεν είχε ποτέ πριν – να επαναπροσδιορίσει τις προσδοκίες μέσω των εφαρμογών της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας. Αρχίζοντας από καθαρό φύλλο, έχουμε περάσει στα χρόνια ανάπτυξης της τεχνολογίας προκειμένου να παραδώσουμε το ιδανικό όχημα στους πελάτες. Αυτό σημαίνει να έχετε δυνατότητες κίνησης σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός δρόμου, παρέχοντας λύσεις φόρτωσης για εύκολη αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου εργαλείου είτε πρόκειται για σανίδα ιστιοπλοΐας είτε για σύνεργα αλιείας και, το σπουδαιότερο, είναι ικανό να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με μία μόνο φόρτιση, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Rj Scaringe.

“Από μέσα προς τα έξω, σχεδιάζει η Rivian τα προϊόντα της. Τα R1T και R1S αποτελούν το αποτέλεσμα όλων αυτών των εργασιών, είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά θα διαθέσουμε αυτά τα αυτοκίνητα στον κόσμο». Εκτός από το να χωρά άνετα 5 ενήλικες, το R1T υιοθετεί επίσης μεγάλο χώρο φόρτωσης 350 λίτρων. Υπάρχει ακόμα περισσότερος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το δάπεδο του πίσω καθίσματος, καθώς και κάτω από το δάπεδο της καρότσας (άλλα 200 λίτρα).

Το R1T είναι κάτι περισσότερο από ένα φιλικό προς το περιβάλλον pickup. Το σύστημα τετρακίνησης αποδίδει 147 kW σε κάθε τροχό, με αποτέλεσμα μια συνολική ροπή στρέψης 14.000 Nm. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών διαμορφώσεων συστοιχιών: 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh, οι οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τα 201 km/ h. Το εύρος διαφέρει επίσης μεταξύ των τριών, με το τελευταίο να προσφέρει 643+ km), η μεσαία έκδοση παρέχει 482+ km, ενώ το entry-level μοντέλο παρέχει 370+ km.

Keywords
Τυχαία Θέματα