McLaren: Εξαγορά ποσοστού από Καναδό επιχειρηματία

Την εξαγορά του 10% του ομίλου McLaren από τον Καναδό επιχειρηματία Michael Latifi ανακοίνωσαν οι Βρετανοί σε μια πολυεπίπεδη συμφωνία που περιλαμβάνει ποσοστό και στην αγωνιστική ομάδα με την οποία συμμετέχει η McLaren στην Formula 1.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Ο Latifi θα πληρώσει για το 10% του ομίλου περί τα 231,42 εκατ. ευρώ και

το φρέσκο χρήμα που μπαίνει στα ταμεία της McLaren “υπογραμμίζει τα φιλόδοξα σχέδια για ανάπτυξη”, ανέφερε η βρετανική εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Αν το όνομα του Latifi σας λέει κάτι δεν είναι τυχαίο. Ο Καναδός πέρα από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδέζικης εταιρίας τροφίμων Sofina Foods, είναι και θαυμαστής της ταχύτητας και του κόσμου των τεσσάρων τροχών. Παράλληλα, ο γιος του Nicholas Latifi αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, ενώ αποτελεί και οδηγό εξέλιξης στην F1 για την Force India. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

“H McLaren είναι ένας μοναδικός οργανισμός στους τέσσερις τροχούς, στους αγώνες και την τεχνολογία με συναρπαστικές μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης και αυτός είναι ο λόγος που έκανα αυτή την επένδυση”, δήλωσε σχετικά ο Latifi, με το μερίδιο που εξαγόρασε να περιλαμβάνει τις εταιρίες McLaren Automotive, McLaren Racing αλλά και McLaren Applied Technologies.

Η οικονομική τονωτική ένεση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στις προσπάθειες της McLaren στο πρωτάθλημα F1 όπου τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα