Jaguar XE SV Project 8 Sportbrake με 600 ίππους

Ο X-Tomi επέλεξε ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο για να ξεκινήσει την δουλειά του με την απόδοση. Το XE SV Project 8 είναι το πιο ισχυρό Jaguar που παράχθηκε ποτέ. Είναι εξοπλισμένο με ειδικούς θόλους τροχών και πολλά αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακονήματα. Το αγαπημένο μας κομμάτι είναι η μάσκα στο μπροστινό μέρος που έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο σώμα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το αυτοκίνητο ανήκει στην Special Vehicle

Operations, ένα είδος Skunk Works που ασχολείται με όλες τις τρελές ιδέες της Jaguar. Κάθε XE SV Project 8 θα κατασκευαστεί με το χέρι και όχι με ρομπότ σε ένα εργοστάσιο. Πολλά από τα εξαρτήματά του δεν βρίσκονται σε κανένα άλλο αυτοκίνητο, όπως το καπό από άνθρακα.

Κάτω από την επιδερμίδα ζει ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους και ροπή 700 Nm. Χωρίς κίνηση σε όλους τους τροχούς, το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να φτάσει στα 100 km/h σε μόλις 3,3 sec. Ένα πολύ ταχύτερο, βαρύτερο XE χρειάζεται φρένα beefier – 400 mm άνθρακα αλλά και κεραμικά στοιχεία εμπρός.

Ως στάνταρ, το σεντάν (υπάρχει και το 5θυρο) πωλείται και με τα τέσσερα καθίσματα. Ωστόσο, η επιλογή Track Pack σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τα πίσω σε ένα κουτί. Η εξάτμιση τέλος, είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και έτσι εξοικονομεί κι αυτή με τη σειρά της βάρος…

Keywords
Τυχαία Θέματα