GP Ουγγαρίας: Θα κερδίσει ο Vettel σήμερα;

Οι Ferrari έκαναν χτες το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με το Γερμανό πρωταθλητή να σημειώνει την 48η pole στην καριέρα του. Είναι η 3η φορά που οι Ferrari εκκινούν από την 1η σειρά της εκκίνησης. Η τελευταία νίκη των κόκκινων ήταν στο Μονακό εκεί κέρδισε ο Φέτελ.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τα χαρακτηριστικά της πίστας στο Ουγγαρόρινγκ είναι παρόμοια και η SF70H που έχει σημαντικά μικρότερο μεταξόνιο από την W08 βολεύεται καλύτερα σ’ αυτή την πίστα με τις συνεχείς αλλαγές

πορείας.

Χτες μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Λιούις Χάμιλτον, που κατετάγη 4ος, σημείωσε: “Ξέραμε πως οι Ferrari θα είναι ταχύτερες εδώ και υπολογίζαμε ότι μπορεί να βρεθούμε στην 2η σειρά της εκκίνησης. Λογικά ο αγώνας θα είναι δικός τους αύριο καθώς σ’ αυτή την πίστα είναι δύσκολο να κολλήσεις πίσω από τον άλλο και να προσπεράσεις. Θα δώσουμε ότι έχουμε και θα δούμε“.

Η λογική λέει πως οι οδηγοί που εκκινούν από την καθαρή πλευρά του grid δηλαδή από τις θέσεις 1,3,5: Φέτελ, Μπότας, Φερστάπεν θα έχουν πλεονέκτημα. Ένα κακό σενάριο για τη Ferrari από άποψη διαχείρισης θα ήταν να περάσει ο Ράικονεν το Φέτελ στην 1η στροφή.

Το ιδανικό είναι να στρίψει 2ος κρατώντας πίσω του τους Μπότας Φερστάπεν. Αν συμβεί αυτό ο Φέτελ θα έχει ένα μάλλον εύκολο απόγευμα εφόσον δεν αντιμετωπίσει μηχανικά προβλήματα. Ο Ράικονεν χτες έκανε ένα λάθος στο σικέιν που του κόστισε σε χρόνο ο ίδιος θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει πάρει την pole.

Ο χρόνος του Φέτελ στο 1:16.2 αποτελεί ρεκόρ πίστας. Με τις σημερινές θερμοκρασίες οδοστρώματος να αναμένονται επίσης κοντά στους 60 βαθμούς Κελσίου η θερμική καταπόνηση των ελαστικών αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο. Περιμένουμε στρατηγικές ενός ή δυο αλλαγών. Είδαμε την Παρασκευή τη πολύ μαλακή γόμα ν’ αντέχει έως 25 γύρους όμως η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν τους 26 βαθμούς Κελσίου. Δεδομένου ότι η διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στις γόμες είναι μεγάλη λογικά όλοι θα θέλουν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της πολύ μαλακής γόμας. Η επικρατέστερη στρατηγική δεδομένου ότι όλοι οι οδηγοί στη 10αδα εκκινούν με τη πολύ μαλακή γόμα αναμένεται να είναι είτε SS/SS/S είτε SS/S/SS. Όσοι σε στρατηγική 2 αλλαγών αναμένεται ν’ αλλάξουν ελαστικά μετά τον 20στό και μετά τον 50στό γύρο εκτός κι αν το κυκλοφοριακό ή ένα αυτοκίνητο ασφαλείας αλλάξει τα δεδομένα.

Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

Keywords
Τυχαία Θέματα