BMW 750d G-Power: Ανήσυχοι προύχοντες

09:03 4/8/2017 - Πηγή: NewsAuto

Η σειρά 7 της BMW δεν χρειάζεται συστάσεις. Τεράστια σε διαστάσεις και κύρος, πολυτελής στο έπακρο, άνετη, σαν διαστημικό όχημα που σε μεταφέρει ατσαλάκωτο από γαλαξία σε γαλαξία. Κι όμως η G-Power ισχυρίζεται πως αξίζει να ασχοληθεί και να βελτιώσει την έκδοση 750d.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Η εργοστασιακή limo από την Βαυαρία μέσω του 3λιτρου 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα παράγει 400 ίππους παρακαλώ και 760 Nm ροπής. Ο… άπληστος βελτιωτικός οίκος της τοποθετεί μια νέα

ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης με τον κωδικό D-Tronic 5, αυξάνοντας την ισχύ στους 460 ίππους αλλά ακόμη σπουδαιότερο, τη ροπή στα 860 Nm. Κάπως έτσι το κλασικό 0-100 km/h απαιτεί κάτι λιγότερο από 4,3 sec. Σημειώστε επίσης πως δύναται εύκολα και απροβλημάτιστα να ταξιδεύει με ταχύτητες πολύ πάνω από τα 250 km/h.

Πως ακριβώς λειτουργεί; Η G-Power μας λέει πως όλα γίνονται αυτόματα με βασικό κριτήριο τη θερμοκρασία λαδιού του κινητήρα. Αυτή επιτρέπει την ενεργοποίηση ή το αντίστροφο, με βάση τον τρόπο που θέλεις να οδηγήσεις. Εάν δηλαδή δεν ενδιαφέρεσαι να κινηθείς γρήγορα, το σύστημα το διαβάζει και η «μπέμπα» συμπεριφέρεται σαν την συμβατική αδελφή της μη επιβαρύνοντας την κατανάλωση καυσίμου.

Στα υπόλοιπα, λίγα πράγματα μπορούν να διαφοροποιηθούν με ένα αρκετά διακριτικό bodykit να βελτιώνει περαιτέρω την αεροδυναμική και να βελτιώνει τη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες, χωρίς ευτυχώς να ακρωτηριάζει την κομψότητα του αρχικού design. Το ίδιο φροντίζουν και οι τροχοί των 21 ιντσών, τόσο στα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης όσο και στην αποτελεσματική πέδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα