ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ : Τον "έκαψαν" τα πολυτελή μπάνγκαλοου στον Αστέρα

Χαμένος βγαίνει  και πάλι από τη δικαστική αντιπαράθεση για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, αρχικού ύψους 5.5 εκατ. ευρώ, ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με νέα απόφασή του, τη δεύτερη κατά σειρά, έκρινε πως οι δαπάνες του καλλιτέχνη για τη διαμονή του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε πολυτελή μπάνγκαλοου του “Αστέρα”, στη Βουλιαγμένη, με ημερήσιο ενοίκιο 400.000 δραχμές (1.173,8 ευρώ) αλλά και τα μισθώματα των διαμερισμάτων επί των οδών Στησιχόρου και Ηρώδου

του Αττικού, υπερέβαιναν τα δηλωθέντα από τον τραγουδιστή εισοδήματα.

Χαμένος βγαίνει  και πάλι από τη δικαστική αντιπαράθεση για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, αρχικού ύψους 5.5 εκατ. ευρώ, ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με νέα απόφασή του, τη δεύτερη κατά σειρά, έκρινε πως οι δαπάνες του καλλιτέχνη για τη διαμονή του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε πολυτελή μπάνγκαλοου του “Αστέρα”, στη Βουλιαγμένη, με ημερήσιο ενοίκιο 400.000 δραχμές (1.173,8 ευρώ) αλλά και τα μισθώματα των διαμερισμάτων επί των οδών Στησιχόρου και Ηρώδου του Αττικού, υπερέβαιναν τα δηλωθέντα από τον τραγουδιστή εισοδήματα.

Ετσι, το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τ. Βοσκόπουλου για το τεκμήριο διαβίωσής του, το έτος 1994, το οποίο συναρτάται με τα διαμερίσματα που δήλωνε ως κύρια κατοικία και ως εξοχική, σύμφωνα με το protothema.gr

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι τα ενοίκια των διαμερισμάτων των οδών Στησιχόρου και Ηρώδου του Αττικού αλλά και οι δαπάνες για διαμονή στον «Αστέρα» αποτελούσαν μισθώματα δευτερευουσών κατοικιών και μαζί με άλλες δαπάνες διαβίωσης υπερέβαιναν τα εισοδήματα που ο τραγουδιστής δήλωνε στην Εφορία. Με το σκεπτικό αυτό, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ανέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για νέα κρίση.

Αντίθετα, το ΣτΕ δικαίωσε τον τραγουδιστή ως προς τα εισοδήματα το έτος 1995, τα οποία προέρχονταν από τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εισέπραττε η πρώην σύζυγός του Στέλλα Στρατηγού.

Ως προς αυτό το σκέλος της υπόθεσης, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι είναι πλημμελώς αιτιολογημένη η απόφαση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Και αυτό γιατί περιορίστηκε στην ιδιότητα του τραγουδιστή ως ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων και δεν εξέτασε αν ο ίδιος ήταν και ο αποδέκτης των μισθωμάτων.

Κατά το ΣτΕ το θέμα αυτό θα έπρεπε να ερευνηθεί εκ νέου, γιατί αν αλήθευε ο ισχυρισμός του τραγουδιστή ότι η τέως σύζυγός του είχε εκμισθώσει εκείνη τα ακίνητα και ελάμβανε η ίδια τα ενοίκια, τότε δεν θα ήταν φορολογικά υπόχρεος για τα ποσά αυτών των μισθωμάτων ο Τ. Βοσκόπουλος. Και ως προς αυτό το σκέλος η υπόθεση παραπέμφθηκε και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προς νέα κρίση. 

Τόλης Βοσκόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα