Ποιοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι

16:05 8/5/2012 - Πηγή: Radar.gr

Ο "Άδικος Κόσμος" του Φώτη Τσίτου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας που πργαμτοποιήθηκε παρουσία των μεγαλύτερων ονομάτων του εγχώριου καλλιτεχνικού κόσμου.

Εκτός από το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το βραβείο καλύτερης ταινίας, ο "Αδικος κόσμος" βραβεύθηκε επίσης για την σκηνοθεσία και τις ανδρικές ερμηνείες των Αντώνη Καφετζόπουλου (Α’ ρόλος) και Χρήστου Στέργιογλου (Β’ ρόλος).

Ο "Άδικος Κόσμος" του Φώτη Τσίτου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας

που πργαμτοποιήθηκε παρουσία των μεγαλύτερων ονομάτων του εγχώριου καλλιτεχνικού κόσμου.

Εκτός από το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το βραβείο καλύτερης ταινίας, ο "Αδικος κόσμος" βραβεύθηκε επίσης για την σκηνοθεσία και τις ανδρικές ερμηνείες των Αντώνη Καφετζόπουλου (Α’ ρόλος) και Χρήστου Στέργιογλου (Β’ ρόλος).

"Ευχόμαστε για την ύπαρξη ενός κόσμου όπου οι πόρνες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους οικοδεσπότες”" είπε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Μπούσιου αφού παρέλαβε το βραβείο της μαζί με το σκηνοθέτη της ταινίας.

Σε τρεις κατηγορίες βραβεύθηκε η ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα "Η πόλη των παιδιών" που θεωρείτο από πολλούς το αουτσάιντερ της χθεσινής βραδιάς.

Το βραβείο σεναρίου παρέλαβε ο σκηνοθέτης από τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη ενώ κέρδισε και η Κική Γεωργίου το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου σε μια ταινία που δεν έχει καν διανεμηθεί στις αίθουσες.

Κέρδισε επίσης το βραβείο κινηματογραφικής καινοτομίας.

Δεν ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προσδοκίες "Το γάλα" του Γιώργου Σιούγα το οποίο απέσπασε μόλις ένα βραβείο από τα έντεκα για τα οποία ήταν υποψήφιο.

Τρία ήταν και τα βραβεία της εμπορικότερης όλων των ταινιών του "Τανγκό των Χριστουγέννων" του Νίκου Κουτελιδάκη που κέρδισε στις κατηγορίες ενδυματολογίας, σκηνογραφίας (και στα δυο ο Γιώργος Γεωργίου) και της μουσικής (Γιάννος Αιόλου).

Τα βραβεία ήχου και Β' Γυναικείου ρόλου (Όλια Λαζαρίδου) κέρδισε η ταινία "Παράδεισος" του Παναγιώτη Φαφούτη.

Ένα βραβείο δόθηκε επίσης στο "Wasted youth" του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (μοντάζ – Γιάννης Χαλκιαδάκης), στο "Μan at sea" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (φωτογραφίας –Αγγελος Βισκαρουδάκης και Γιώργος Αργυροηλιόπουλος) και στο "Fish n’ chips" του Ηλία Δημητρίου (που πήρε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από τα χέρια του δάσκαλου Παντελή Βούλγαρη).

Το "Fish n’ chips" ανοίγει στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Μαίου.

Η απονομή έγινε σε μια λιτή τελετή με παρουσιαστή το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο τον οποίον πλαισίωναν οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Φαίη Ξυλά ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το τιμητικό βραβείο που φέτος απονεμήθηκε στο σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ το οποίο είχε καεί στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

"Η τέχνη δεν σβήνει. Ο πολιτισμός δεν καίγεται" είπε η αιθουσάρχης Λίλα Τσακαλάκη παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα