ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ : "Με τη μαριχουάνα ξαναβρήκα την όρεξή μου"

“Το να καπνίζεις 'φούντα' είναι πολύ καλύτερο από το να πίνεις αλκοόλ ή να καπνίζεις τσιγάρα και ποτέ δεν σκότωσε κανέναν”.

Τάδε έφη ο δημοφιλής ηθοποιός καθώς περιέγραφε την απίστευτη περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, επαναφέροντας παράλληλα τη γνωστή συζήτηση για το αν η μαριχουάνα πρέπει η όχι να χορηγείται για θεραπευτικούς λόγους.

“Το να καπνίζεις 'φούντα' είναι πολύ καλύτερο από το να πίνεις αλκοόλ ή να καπνίζεις τσιγάρα και ποτέ δεν σκότωσε κανέναν”.

Τάδε έφη ο δημοφιλής ηθοποιός καθώς περιέγραφε την απίστευτη περιπέτεια της υγείας

του και τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, επαναφέροντας παράλληλα τη γνωστή συζήτηση για το αν η μαριχουάνα πρέπει η όχι να χορηγείται για θεραπευτικούς λόγους.

Ο λόγος για τον 80χρονο σήμερα, Λάρι Χάγκμαν (Larry Hagman), που έγραψε τη δική του σελίδα στην ιστορία της μικρής οθόνης με τον ρόλο του κακού JR στη θρυλική σειρά Dallas.

O Γολγοθάς του ηθοποιού ξεκίνησε με το πρόβλημα του αλκοολισμού που του κατέστρεψε το συκώτι και κορυφώθηκε όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο.

Ο Hagman παραδέχτηκε στο περιοδικό Bunte πως ο αλκοολισμός τον είχε φέρει στο χείλος του θανάτου και μάλιστα αναγκάστηκε να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού το 1995, η οποία και του έσωσε τη ζωή.

Πριν ένα χρόνο όμως, ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα. Ξεκίνησε μια σειρά βαριών θεραπειών ώστε να αντιμετωπίσει τη νόσο, δεν εν ήταν όμως τα φάρμακα αυτά που τον έκαναν να νιώσει καλύτερα...

“Ο καρκίνος και η χημειοθεραπεία πραγματικά με εξάντλησαν. Έχασα 14 κιλά και είχα φτάσει να ζυγίζω μόλις78 κιλά. Η μαριχουάνα κατάφερε να με κάνει να ξαναβρώ την όρεξή μου, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Hagman παραδέχθηκε πως είναι πλέον ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που ήταν στα 80s, όταν είχε φτάσει στο απόγειο της δόξας του.

“Για αρχή έχω ένα νέο συκώτι και έπειτα είμαι πιο μεγάλος και πιο χαζός. Δεν νομίζεις πως, όσο πιο πολλά μαθαίνεις, τόσα περισσότερα δεν γνωρίζεις και άλλα τόσα δεν μπορείς καν να καταλάβεις, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω; Δεν ξέρω πως να γίνω γιατρός ή πως να πετάξω ένα αεροπλάνο, ή άλλα πράγματα που θα μου έπαιρναν χρόνια για να τα μάθω στην ηλικία μου. Πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ. Σήμερα πίνω μόνο νερό. Οι μέρες του αλκοόλ τελείωσαν”.

Λάρι Χάγκμαν
Keywords
Τυχαία Θέματα