ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ : Έζησε 30 χρόνια ως μουσουλμάνος στο Αφγανιστάν

Έζησε 30 χρόνια στο Αφγανιστάν μια ζωή που δεν επέλεξε.

Ο τελευταίος εναπομείνας στρατιώτης, σύμφωνα με το Russia Today, στον πόλεμο των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν επέστρεψε στην πατρίδα του.

Έζησε 30 χρόνια στο Αφγανιστάν μια ζωή που δεν επέλεξε.

Ο τελευταίος εναπομείνας στρατιώτης, σύμφωνα με το Russia Today, στον πόλεμο των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν επέστρεψε στην πατρίδα

του.

"Πρώτα πες μας τι έκανες στο Αφγανιστάν όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε εάν πρέπει να χειροκροτήσουμε" είπαν στον Τζέναντι- Νίκαματ οι στρατιώτες με τους οποίους πολέμησε.

Πρόκειται για τη μοναδική ιστορία ενός πρώην στρατιώτη του Σοβιετικού στρατού στο Αφγανιστάν ο οποίος συνελήφθη από τους Μουτζαχεντίν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Κατηγορήθηκε ως προδότης από τους δικούς του, κάτι που επέσειε ποινή κοινού εγκληματία εάν ποτέ επέστρεφε στην πατρίδα.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Τζέναντι- Νίκαματ έμεινε στο Αφγανιστάν και υιοθέτησε έναν μουσουλμανικό τρόπο ζωής.

Ο Τζέναντι- Νίκαματ παντρεύτηκε μία Αφγανή, έκανε τέσσερα παιδιά και έζησε μια γεμάτη ζωή αν και πάντα το μυαλό του βρισκόταν στη μέρα που θα κατάφερνε να επιστρέψει στην πατρίδα.

Αφού τελικά κατάφερε μετά από 30 χρόνια να επιστρέψει στην Ουκρανία, να δει τους συγγενείς του και να επισκεφτεί τους πατρογονικούς τάφους για πρώτη φορά, ακόμη δεν μπορεί να αποφασίσει εάν ήταν καλύτερα που επέζησε ή ίσως θα έπρεπε και εκείνος να πεθάνει ως ένας ακόμη άγνωστος στρατιώτης μέσα στη δίνη του πολέμου. 

Ουκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα