ΕΛΛΑΔΑ : Τι κρύβεται πίσω απο την έκφραση "Ελένη Κωσταλέξι"

Πολλές φορές οι νεότερες γενιές έχουν ακούσει κι έχουν χρησιμοποιήσει την έκφραση «με έκλεισαν μέσα και ζω το δικό μου Κωσταλέξι» ή «θα μείνω μέσα να κάνω Κωσταλέξι» χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι πίσω από την έκφραση κρύβεται η πιο αληθινή και τραγική ιστορία μιας γυναίκας που για 29 ολόκληρα χρόνια τελούσε σε ομηρία στο υπόγειο του σπιτιού της από την ίδια της την οικογένεια.

Η 47χρονη Ελένη Καρυώτη, η Ελένη από το Κωσταλέξι Λαμίας, ήταν φυλακισμένη επί 29 ολόκληρα χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού της από την οικογένειά της.

Πολλές φορές οι νεότερες γενιές έχουν ακούσει κι έχουν χρησιμοποιήσει

την έκφραση «με έκλεισαν μέσα και ζω το δικό μου Κωσταλέξι» ή «θα μείνω μέσα να κάνω Κωσταλέξι» χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι πίσω από την έκφραση κρύβεται η πιο αληθινή και τραγική ιστορία μιας γυναίκας που για 29 ολόκληρα χρόνια τελούσε σε ομηρία στο υπόγειο του σπιτιού της από την ίδια της την οικογένεια.

Η 47χρονη Ελένη Καρυώτη, η Ελένη από το Κωσταλέξι Λαμίας, ήταν φυλακισμένη επί 29 ολόκληρα χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού της από την οικογένειά της.

Λόγω του εγκλεισμού της έχασε τη φωνή της. Αιτία για τη φυλάκισή της από τους γονείς και τα τρία αδέλφια της ήταν μία ερωτική σχέση, που είχε συνάψει στα χρόνια του Εμφυλίου με το δάσκαλο του χωριού.

Όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, ολόκληρο το χωριό κατηγορήθηκε για την ιστορία αυτή, καθώς, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, γνώριζε για τον εγκλεισμό της γυναίκας. Αυτά αποκαλύφθηκαν στην Ελλάδα του 1978...

Τα αδέλφια οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, όπου και αθωώθηκαν, ενώ λίγα χρόνια αργότερα η Ελένη Καρυώτη εξαφανίστηκε. Είχε προηγηθεί η μεταφορά της σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί, σε μια λευκή κόλλα χαρτί είχε καταφέρει να γράψει το όνομα του ανθρώπου που είχε ερωτευτεί!

Ελλάδα
Keywords
Αναζητήσεις
κωσταλεξηαληθινηιστορια, ψυχιατρικη κωσταλεξι
Τυχαία Θέματα