ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Στα άδυτα του οχυρού της Σαϊεντολογίας

14:40 4/7/2012 - Πηγή: Radar.gr

Η αίρεση την οποία πιστά ακολουθεί ο Τομ Κρουζ ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή το διαζύγιο του διάσημου ηθοποιού με την Κέιτι Χόλμς.

Έχουν οργιάσει οι φήμες και τα δημοσιεύματα ότι η Χόλμς εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω της επιμονής του ηθοποιού να κλείσει την κόρη τους Σούρι στο φρούριο της Σαϊεντολογίας στην έρημο όπου στρατολογούνται τα μέλη της αίρεσης στην Καλιφόρνια.

Η αίρεση την οποία πιστά ακολουθεί ο Τομ Κρουζ

ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή το διαζύγιο του διάσημου ηθοποιού με την Κέιτι Χόλμς.

Έχουν οργιάσει οι φήμες και τα δημοσιεύματα ότι η Χόλμς εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω της επιμονής του ηθοποιού να κλείσει την κόρη τους Σούρι στο φρούριο της Σαϊεντολογίας στην έρημο όπου στρατολογούνται τα μέλη της αίρεσης στην Καλιφόρνια.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παλαιό τουριστικό θέρετρο που έχει μεταμορφωθεί σε οχυρωμένο συγκρότημα, με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, κάμερες παρακολούθησης και πυροβολεία στους λόφους.

Εντός του συγκροτήματος υπάρχει μια έπαυλη που, σύμφωνα με πρώην μέλη, θα κατοικήσει ξανά ο ιδρυτής της θρησκείας, Ρον Χάμπαρντ, μόλις αναστηθεί, στούντιο παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού, κοιτώνες για 1.000 μέλη, εστιατόριο, γήπεδο γκολφ, πισίνα και δυο τροχόσπιτα που χρησιμοποιούνται -σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου- ως κρατητήρια και χώροι τιμωρίας.

Η αδελφότητα μετράει 6.000 μέλη και είναι χαρακτηριστικό ότι οι 800 περίπου από αυτούς που βρίσκονται στο Sea Org φοράνε ναυτικές στολές, χρειάζεται να χαιρετάνε τους ανώτερους τους (όπως τον Τομ Κρουζ) όταν περνάνε από μπροστά τους, υπογράφουν συμβόλαια ότι θα μείνουν πιστά στις αρχές της Σαεντολογιάς για 1 δις χρόνια, δουλεύουν 20 ώρες την μέρα, πληρώνονται 50 δολάρια την εβδομάδα και τους απαγορεύεται να κάνουν παιδιά ή να φύγουν από την βάση.

Σε περίπτωση που κάποιος παραβεί τους κανόνες, υπόκειται σε μια μεγάλη γκάμα τιμωριών που σύμφωνα με πρώην μέλη θυμίζουν "βασανιστήρια".

Από το να δεχτεί "εθελοντικά" να φάει κακής ποιότητας φαγητό, να μην κοιμηθεί για μέρες ή να του απαγορευτεί να μιλάει στους υπόλοιπους (σύμφωνα με το ABC News), μέχρι ξυλοδαρμούς και ολονύκτιες ομαδικές εξομολογήσεις.

Αν και υπάρχουν περιστατικά όπως του Λόρενς Γουόλσχειμ το 1985, τον οποίον κλείδωσαν στο αμπάρι του πλοίου (που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα) επί 18 ώρες χωρίς φαγητό και νερό και ο οποίος τους έκανε μήνυση κερδίζοντας 30 εκ. δολάρια για ψυχική οδύνη.

Ή του ζεύγους Μαρκ και Κλερ Χίντει που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν εντός του συγκροτήματος, με την Κλερ να αναγκάζεται να κάνει δυο εκτρώσεις καθώς απαγορευόταν να κάνει παιδιά.

Τομ ΚρουζΚέιτι Χολμς
Keywords
Τυχαία Θέματα