ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ : Αναζητούσε τον "μεσσία" με πιστόλια στα χέρια!

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία και πολλές φωτογραφίες του 29χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί, που έγιναν στις 10 Αυγούστου 2012.

Είναι ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ή αλλιώς Τάσσιος Θήττα,

αυτό το ψευδώνυμο είχε επιλέξει ως blogger και στο προφίλ του στο facebook.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία και πολλές φωτογραφίες του 29χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί, που έγιναν στις 10 Αυγούστου 2012.

Είναι ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ή αλλιώς Τάσσιος Θήττα, αυτό το ψευδώνυμο είχε επιλέξει ως blogger και στο προφίλ του στο facebook.

Το προφίλ του συλληφθέντα

Γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1982 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Είναι παλαιός γνώριμος των αρχών και κινείται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Είχε προσαχθεί τον Δεκέμβρη του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όμως δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος.

Το DNA και η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια νέα οργάνωση αντάρτικου πόλης και για αυτό το λόγο πραγματοποιούσε, μαζί με τους συνεργούς του, ληστρικές επιδρομές προκειμένου να ενισχύσουν το «επαναστατικό ταμείο».

Το γενετικό υλικό (DNA) που βρέθηκε στο καπέλο και στο μαντήλι ταυτοποιήθηκε με τον 29χρονο και συνεπώς ο προσαχθείς είναι ένας από τους τέσσερις ληστές στην Νάουσα της Πάρου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά τη ληστεία στην Πάρο, ο 29χρονος ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε από τις 14 Αυγούστου σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κεραμεικού.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή του μάλιστα βρέθηκε και ένα σακίδιο που έγραφε Πάρος.

Τι έγραφε στο blog του πριν τη ληστεία στην Πάρο

Ο Τάσσιος Θήττα είχε δημιουργήσει το blog παρανουαρικο, το εικονογράφησε με ένα περίστροφο και οι αναρτήσεις ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου 2012.

Διαβάζοντας τα άρθρα του δεν χρειάζεται πολύ για να αντιληφθεί κανείς ότι ο 29χρονος μιλούσε ανοιχτά για την "επαναστατική" του δράση.

Στις 6 Ιουλίου, σε ανάρτηση με τίτλο Τελετουργία σε τέσσερις πράξεις, ως τελετουργία εννοεί τη ληστεία, γράφει:


Τα πιστόλια στα χέρια τους ψυχοτρόπα και εκστατικά.

Στην θέα τους και μόνο οι ρόλοι αλλάξανε.

Ένας κόσμος ανάποδα. Η αναπαράσταση της ρεβάνς.

Μια σύγχρονη τελετουργία. Τα Σατουρνάλια της μητρόπολης σε ανύποπτο χρόνο.

 

Ο διευθυντής παριστάνει

Keywords
Αναζητήσεις
αναστασιος θεοφιλου
Τυχαία Θέματα