Αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Παρασκευή+13” Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος συνελήφθη μετά από μήνυση της δικηγόρου και συζύγου του Πάνου Καμένου, Έλενας Τζούλη, για παραβίαση δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας, απαγορεύοντας την αναφορά του ονόματος της.

Σήμερα το μεσημέρι, δύο αστυνομικοί κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας "Παρασκευή+13" με ένταλμα σύλληψης για τον Αιμίλιο Λιάτσο προκειμένου να τον μεταφέρουν

στο αυτόφωρο.

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Παρασκευή+13” Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος συνελήφθη μετά από μήνυση της δικηγόρου και συζύγου του Πάνου Καμένου, Έλενας Τζούλη, για παραβίαση δικαστικής απόφασης περιοριστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας, απαγορεύοντας την αναφορά του ονόματος της.

Σήμερα το μεσημέρι, δύο αστυνομικοί κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας "Παρασκευή+13" με ένταλμα σύλληψης για τον Αιμίλιο Λιάτσο προκειμένου να τον μεταφέρουν στο αυτόφωρο.

Είχε βέβαια προηγηθεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” "έπαιξε την περίοδο της μεγάλης ληστείας στη Σοφοκλέους, το 2000, 9,5 δισ. δραχμές, κερδίζοντας ένα δισ.". Το εν λόγω δημοσίευμα βασίζεται στις αποκλίσεις, που φέρεται να παρουσιάζει το "πόθεν έσχες" σε σύγκριση με αυτό του 2000, αφού – όπως αναφέρει – σημειώνονται κέρδη ύψους ενός δισεκατομμυρίου δρχ. Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος"κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος", ενώ ο αρθρογράφος δεν παραλείπει να κάνει εκτενή αναφορά και στη σύζυγο του κ. Καμμένου, Ελένη Τζούλη, για την οποία σχολιάζει ότι "καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για πλαστογραφία".

Αμέσως μετά τη σύλληψη, ο Αιμίλιος Λιάτσος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος απ' όπου έσπευσε να κάνει διάφορα τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το Α.Τ Συντάγματος στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Εν τω μεταξύ, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να ανακοινώσει τη σύλληψη Λιάτσου στο twitter: “Τέλος συκοφάντες, έρχονται οι πλαστογράφοι”, σχολίασε.

Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Λιάτσος επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά το τέλος της διαδικασίας ενώ δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: “Ας κρίνει ο κόσμος τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου που προσπαθεί να κάνει τη δουλεία του”

Με αφορμή τη σύλληψη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στον Πάνο Καμμένο κατηγορώντας τον ότι ποινικοποιεί απροκάλυπτα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.

Για σύλληψη που πλήττει βαριά την ελευθερία του λόγου έκανε λόγο το ΛΑΟΣ.

Ιωάννα Μπρατσιάκου

Keywords
Τυχαία Θέματα