Ζώα υπό εξαφάνιση διασώζονται μέσα από προγράμματα αναπαραγωγής

Αυτή την εβδομάδα δέχτηκε μια επίσκεψη από τον Χάραπαν, τον εξάχρονο αδελφό τηε. Μεταφέρθηκε εδώ από το Λος Άντζελες για μια προγραμματισμένη αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η μόνη λύση για αυτό το είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Μόλις 100 τέτοιοι ρινόκεροι ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον στην Νοτιοανατολική Ασία.

Για πολλούς βιολόγους όμως, η ενδογαμία μπορεί να οδηγήσει σε ζώα που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να επιβιώσουν στην άγρια φύση.

Εν τω μεταξύ, στον Ζωολογικό Κήπο της

Αδελαϊδας στην Αυστραλία, γιορτάζουν ακόμη τα γεννητούρια αυτών των χελωνών, ενός είδους που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής που έχει υιοθετηθεί εδώ, βοηθά ώστε να αυξηθούν οι χελώνες των Δυτικών Βάλτων.

«Το να τα οδηγήσουμε ξανά στην άγρια φύση και να αυξήσουμε τον αριθμό τους είναι τρομερά σημαντικό. Είναι ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Έχουμε πολύ περιορισμένους χώρους, που μπορούμε να τα απελευθερώσουμε προς το παρόν. Τα περισσότερα από τα χελωνάκια τα καταφέρνουν. Εντούτοις, το πρόγραμμα ψάχνει νέους χώρους» επισημαίνει ο Μπράντι Ντάρελ, ερευνητής ερπετών στο Ζωολογικό Κήπο του Περθ.

Στην Αδελαίδα, η περίοδος αναπαραγωγής μόλις άρχισε. Οι ενήλικες χελώνες ζυγίζονται, πριν ζευγαρώσουν στις δεξαμενές. Το πρόγραμμα διαθέτει αυτή τη στιγμή 11 χελώνες. Σύντομα αυτές θα αυξηθούν, καθώς θα ενταχθούν και χελώνες από το αντίστοιχο πρότζεκτ του Ζωολογικού Κήπου του Περθ.

Στο Περθ έχουν καταφέρει να αναπαράγουν περίπου 600 χελώνες τα τελευταία 25 χρόνια. 180 από αυτές έχουν επιστρέψει στη φύση.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα