Ζητούν να αποφυλακιστούν Βίκυ και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Την πρώτη τους μάχη, παραμονές των Χριστουγέννων,για να πείσουν τους δικαστές να τις αποφυλακίσουν δίνουν σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας η σύζυγος και η κόρη του καταδικασμένου πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Πριν από περίπου δυο μήνες τόσο η Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου, όσο και η Αρετή Τσοχατζοπούλου έφυγαν από την αίθουσα του Τριμελούς

Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας φορτωμένες με 12 χρόνια κάθειρξη η κάθε μια.

Η τιμωρία τους ήταν το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των δικαστών που ομόφωνα τις έκρινε ένοχες για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, αδίκημα που φέρεται να τελέστηκε με βασικό πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο σχετικά με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί της θητείας του στο ΥΕΘΑ.

Μετρώντας και δυο οι είκοσι και πλέον μήνες κρατούμενες υποβάλουν ξεχωριστά η κάθε μια τους αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Η Βίκυ Σταμάτη επικαλείται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει – πρόσφατα έκανε και απόπειρα όπως έχει δηλώσει ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας όταν έμαθε ότι θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στης Θήβας – αλλά και το γεγονός ότι το μονάκριβο παιδί της στερείται και τους δυο γονείς του που είναι στη φυλακή.

Την ανάγκη να βρεθεί κοντά στα δικά της παιδιά έχει επικαλεστεί και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, όταν μάλιστα το ένα από αυτά έχει και σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι δικαστές καλούνται να κρίνουν αν οι δυο γυναίκες που βρέθηκαν στο προσκήνιο της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για να τους δώσουν τη δεύτερη ευκαιρία μέχρις ότου η υπόθεση τους ξανακριθεί επί της ουσίας στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα