Υψώνονται οι φωνές για εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας

Ενόσω, λοιπόν, το Ισραήλ έχει σε επιφυλακή 75.000 εφέδρους για την περίπτωση μιας επικείμενης χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Γάζας, ο Μάριο Μόντι καλεί τον ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου σε εκεχειρία.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου, ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος για τη συνέχιση των συγκρούσεων», που ξέσπασαν την Τετάρτη με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι

οποίες προκάλεσαν το θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Αχμαντ Τζααμπάρι.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υπογραμμίζοντας ότι «είναι βέβαιος πως η Ιταλία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στην κρίση, κυρίως λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με την Αίγυπτο».

Από το Κάιρο, όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι «ο Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει για την σφαγή αθώων παιδιών στη Γάζα». Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση υπογραμμίζοντας: «Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αργά ή γρήγορα, θα τους ζητηθεί να λογοδοτήσουν για τη σφαγή αθώων παιδιών που σκοτώθηκαν με απάνθρωπες μεθόδους στη Γάζα».

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε ήδη ταχθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα αφήσει μόνη της τη Γάζα», κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Λωρίδα της Γάζας, για να χαρακτηρίσει την στάση του Ισραήλ «κατάφωρη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας».

Δείτε επίσης: Βομβαρδίστηκε το αρχηγείο της Χαμάς από Ισραηλινούς

Keywords
Τυχαία Θέματα