«Υπουργικό συμβούλιο» ετοιμάζει ο Βενιζέλος

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσον θα μετάσχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δεν αποκλείεται να λάβει τελικά θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει και ένα υπουργείο για τον εαυτό του. Συνεργάτες του αφήνουν να εννοηθεί πως αυτό θα μπορούσε να είναι το υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την χώρα μας, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Κατά τα λοιπά, με τις συζητήσεις

στο εσωτερικό να έχουν μόλις αρχίσει, ιδιαιτέρως πιθανή θεωρείται πλέον η συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και νυν κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αντίστοιχες επαφές γίνονται και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, κάτι που φέρεται να επιθυμεί και η ΝΔ, με τον ίδιο πάντως, να το ξανασκέφτεται, παρά την άρνησή του στο πρόσφατο παρελθόν.

Φαβορί για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση θεωρούνται τρία ακόμα πρόσωπα. Η νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που ακούγεται για το υπουργείο Υγείας, η έτερη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου, για κάποια θέση στο υπουργείο Εργασίας και ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης, που λέγεται ότι κατευθύνεται προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Χωρίς να συνοδεύεται από συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, έντονα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η πληροφορία περί επικείμενης υπουργοποίησης του Πάρι Κουκουλόπουλου, αλλά και του Θάνου Μωραΐτη, εκ των νεότερων στελεχών με κυβερνητική όμως εμπειρία. Νέοι βουλευτές που οδεύουν προς κυβερνητικές θέσεις είναι ακόμα ο Αρκάς Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο νησιώτης Κώστας Τριαντάφυλλος, ενώ δεν αποκλείεται στο σχήμα να συμμετάσχει και ο επίσης νεότατος Συμεών Κεδίκογλου, εξάδελφος του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον οποίο πάντως δεν διατηρεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις…

Σε κάθε περίπτωση, οι ζυμώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, πράγμα που κατά πληροφορίες θα κρατήσει και πολλά στελέχη εντός των τειχών, να αναμένουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα