ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΡΕΪΦΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΟΛΑΝΣΚΙ

Τον τίτλο «D» θα έχει η νέα ταινία που ετοιμάζει ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι και θα αναφέρεται στην γνωστή υπόθεση Ντρέιφους που δίχασε τη Γαλλία το 1894.

Όπως δήλωσε ο Πολάνσκι επέλεξε αυτό το θέμα καθώς πρόκειται για ένα σκάνδαλο με σύγχρονες «αντηχήσεις»

«Μπορούμε να δείξουμε την μεγάλη σημασία αυτής της ιστορίας, ιδίως υπό το πρίσμα του τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, αυτό το αρχαίο πλέον θέαμα του κυνηγιού μαγισσών που πραγματοποιείται

από μια μειοψηφία, η παράνοια για την ασφάλεια, τα μυστικά στρατιωτικά δικαστήρια, οι εκτός ελέγχου μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα μυστικά της κυβέρνησης και ένας λυσσασμένος Τύπος» δήλωσε ο Πολάνσκι.

Σύμφωνα με ένα εκ των παραγωγών της ταινίας, το φίλμ δεν θα είναι βιογραφικό, αλλά θρίλερ που θα παρακολουθεί την αστυνομική ερευνά που έγινε την εποχή εκείνη.

Επίσης όπως έγινε γνωστό τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους στο Παρίσι.

Το 1894 ο λοχαγός Αλφρέντ Ντρέιφους, ένας Εβραίος από την Αλσατία, είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία και καταδικαστεί, πριν αθωωθεί και αποκατασταθεί το 1906.Το δράμα έγινε πολιτικό, χώρισε τη Γαλλία σε δύο στρατόπεδα (τους υποστηρικτές του Ντρέιφους, πεπεισμένους για την αθωότητά του, και τους κατηγόρους του, πεπεισμένους για την ενοχή του) γεγονός που είχε συγκλονίσει την Δημοκρατία. Ο Ντρέιφους αθωώθηκε το 1906.

Η υπόθεση είχε ήδη γίνει κινηματογραφική ταινία το 1958 από τον Αμερικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό Χοσέ Φερέρ, ενώ ακολούθησε και μια γαλλική τηλεταινία από τον Ιβ Μπουασέ, με τον Τιερί Φρεμόν στο ρόλο του λοχαγού.

Keywords
Τυχαία Θέματα