Υποσιτισμός και κρύο στα σχολεία

Είναι ενδεικτικό ότι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε ομόφωνα να δημιουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Και αυτό, γιατί διαπιστώνεται καθημερινά ότι ο υποσιτισμός μαθητών δεν είναι πλέον στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων, αλλά καθημερινό φαινόμενο. Όπως και η έλλειψη θέρμανσης  στα σχολεία της Αττικής «που τείνουν», όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, «να λάβουν δραματικές διαστάσεις». Καθηγητές και δάσκαλοι, είναι αναγκασμένοι να ζητούν από τους

μαθητές να φορούν τα μπουφάν τους μέσα στις τάξεις, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο.

Την εισήγηση για δημιουργία επιτροπής αντιμετώπισης των προβλημάτων, έκανε  η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η Επιτροπή, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους παρέμβασης και στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Κι αν τα φαινόμενα είναι έντονα στην Αττική, μπορεί να φανταστεί κανείς τί ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως όπου το κρύο είναι πιο τσουχτερό, ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Φλώρινας, όπου οι τοπικοί παράγοντες έκαναν από χθες, γνωστό ότι το πετρέλαιο που απομένει στις  δεξαμενές των σχολείων του Νομού, λιγοστεύει και τελικά, τα αποθέματα φθάνουν μόλις για μια εβδομάδα… Να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος αγγίζει τους μείον έξι βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα