Υποπτος για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου

Όπως αποκάλυψε χθες το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, ο 61χρονος Χένες, είχε ομολογήσει την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού, τον Ιανουάριο, και η εισαγγελία του Μονάχου είχε ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει αν η ομολογία του προέδρου της Μπάγερν ήταν «ακριβής και πλήρης».

Ο Χένες πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό των χρημάτων που περιείχε ο λογαριασμός, σύμφωνα όμως με την Bild, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, ο

Χένες έχει ήδη πληρώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβεβλημένους φόρους.

Ο επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανών φορολογουμένων Τόμας Εγκεντάλερ εκτιμά με βάση το ποσό αυτό ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος έχει μια ακμάζουσα εταιρεία παραγωγής αλλαντικών, «έβγαλε» χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τα εισοδηματά του στην Ελβετία.

Ο Χένες ήθελε πάντως να τακτοποιήσει την κατάστασή του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διπλής φορολογίας που διαπραγματευόταν πέρυσι η Ελβετία και η Γερμανία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία θα του επέτρεπε να γλιτώσει από τις κατηγορίες καταβάλλοντας ένα πρόστιμο, όμως η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών τορπίλισε το μέτρο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα