Υποψήφιος μετανάστης ένας στους δύο εργαζόμενους

Το 49% όσων μετείχαν στην έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού δήλωσε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχθεί σχετική πρόταση, ενώ το 30% ανέφερε ότι εργασία εκτός Ελλάδας αναζητεί κάποιο άλλο μέλος του νοικοκυριού του.

Το 39% είναι άνεργο, το 48% εργάζεται με σχέση πλήρους απασχόλησης και το υπόλοιπο 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.

Το 36% όσων ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό το κάνουν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας,

το 29% επικαλείται έλλειψη προοπτικής και το 12% τους χαμηλούς μισθούς.

Στο ερώτημα τι προσδοκούν από μία εργασία στο εξωτερικό, το 63% απάντησε υψηλότερες αποδοχές, το 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και το 47% σε μία πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες προορισμού, το 70% προτιμά τη Δυτική Ευρώπη, το 45% τις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ, όπως ΗΠΑ, Αυστραλία κλ, ενώ ένα 12% δείχνει κοιτά προς τη Μέση Ανατολή και άλλες αναπτυσσόμενες περιοχές εκτός Ευρώπης.

Στην ερώτηση για τους λόγους που λειτουργούν ανασταλτικά για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, το 32% όσων μετείχαν απάντησαν ότι αποθαρρύνονται λόγω των συναισθηματικών τους δεσμών με την Ελλάδα, το 14% επειδή έχουν να φροντίσουν εξαρτημένα μέλη, παιδιά ή γονείς, και 10% επειδή για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική/οικονομική τους κατάσταση.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω διαδικτύου πανελλαδικά, σε δείγμα 400 ατόμων άνω των 18 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποψήφιος,ypopsifios