Ξαναμπαίνουν στη λίστα διαθεσιμότητας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά

Η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει τη χάρη στους βουλευτές υιοθετώντας εξαιρέσεις από την κινητικότητα (πολύτεκνοι, κάτοχοι μετατυχιακών κ.α.), ωστόσο η τρόικα δεν έκανε, από τη πλευρά της, τη χάρη στην κυβέρνηση. Οι εξαιρέσεις μείωσαν το συνολικό αριθμό των «διαθέσιμων» με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων και, τώρα, η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει…

Οι εξαιρέσεις πρόκειται να καταργηθούν, με πρώτα «θύματα» τους καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης. Με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή,

οι κάτοχοι μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών τίτλων δεν θα εξαιρούνται της κινητικότητας αλλά, απλώς, θα λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση για την απορρόφησή τους σε άλλες θέσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εις ότι αφορά τους καθηγητές τεχνικών λυκείων η κατάργηση της εξαίρεσης – που πέρασε πριν από μία μόλις εβδομάδα – βγάζει στην κινητικότητα περισσότερους από 300 καθηγητές που είχαν αρχικώς εξαιρεθεί και έτσι επιτυγχάνεται πλέον ο στόχος που απαιτούσε το Eurogroup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αρθεί και η εξαίρεση για τους κατόχους μεταπτυχιακών στις υπόλοιπες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. στην περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας υπολογίζονται σε περισσότεροι από 200), ωστόσο αυτό δεν θα γίνει σήμερα αλλά σταδιακά, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μην ανοίξει πολλά παράλληλα μέτωπα στο χώρο της δημόσιας διοίκησης.

Η διελκυστίνδα στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα καταδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ υπουργών αποτελεί ακόμη ζητούμενο καθώς, επί του παρόντος, όλες οι πλευρές αναλώνονται σε ένα blame game για τη χθεσινή εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα