Ξανά, θέμα συντονισμού

Η εικόνα ανοικτής πολιτικής σύγκρουσης που παρουσίασε χθες η τρικομματική μπορεί να μην οδηγεί σε ρήξη, ωστόσο εγείρει επιτακτικά το ζήτημα της πολιτικής συνεννόησης και του συντονισμού των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν. «Ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ με τη φράση «υπάρχει πρόβλημα, η κυβέρνηση πρέπει να συνεννοηθεί» αντέδρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «πρέπει να ξανασυμφωνήσουμε το προγραμματικό, οργανωτικό και λειτουργικό

πλαίσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επανέφεραν προηγούμενη πρότασή τους για τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής που θα έχει ως στόχο να… σβήνει τις φωτιές στο εσωτερικό της κυβέρνησης πριν αυτές λάβουν διαστάσεις. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν η ίδια επιτροπή να εξετάζει όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια πριν αυτά δημοσιοποιηθούν ή έρθουν στη Βουλή.

Από την πλευρά του Πρωθυπουργού, φέρεται να υπήρξε η δέσμευση για τον ορισμό ενός εκπροσώπου από κάθε κόμμα ώστε να διαμορφωθεί μία ομάδα κρίσεων που θα αναλαμβάνει να επιλύει τις ενστάσεις στο εσωτερικό, όποτε αυτές ανακύπτουν. Παραμένει αμφίβολο αν το Μαξίμου θα αποδεχθεί αυτή η ομάδα να έχει καθοριστικό λόγο επί των προωθούμενων νομοσχεδίων, κάτι που άλλωστε το πρωθυπουργικό γραφείο αρνήθηκε και στο παρελθόν. Η ομάδα διαχείρισης κρίσης, εφόσον συγκροτηθεί, δεν θα υποκαταστήσει τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη, που έχει αναλάβει το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και των κομμάτων μεταξύ τους, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα