Ξαφνική παραίτηση του αντιπρύτανη του ΕΜΠ

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα του ο πρώην αντιπρύτανης αναφέρει: «Αγαπητοί Συνάδελφοι, έχω ήδη ενημερώσει τον Πρύτανη ότι πριν λίγες ώρες κατέθεσα αυτοπροσώπως την αμετάκλητη παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπρύτανη στο Γραφείο του Αξιότιμου Υπουργού Παιδείας. Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή που δείξατε στα στραβά που οπωσδήποτε έχω κάνει στη θητεία μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο Πολυτεχνείο Μας».

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχουν καθώς υπάρχει

διαμάχη ανάμεσα σ΄ εκείνους που θέλουν την  εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου με εκείνους που επιδιώκουν να τον καταργήσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί τέσσερις  φορές οι συνεδριάσεις του πρυτανικού συμβουλίου ενώ εμποδίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα τρεις καθηγητές του Ε.Μ. Π. απευθύνουν ανοικτές επιστολές στον πρύτανη Σ. Σιμόπουλο, για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ίδρυμα, με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των μελών Συμβουλίου Διοίκησης, οι οποίες εμποδίζονται από ομάδες που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου.

Οι καθηγητές χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και, όπως λέει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών, Δανάη Διακουλάκη, αισθάνεται ότι προσβάλλεται ως μέλος του Διδακτικού Προσωπικού απ’ όσα συμβαίνουν στο Ίδρυμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του Πολυτεχνείου.

Δύο ακόμη καθηγητές του Ιδρύματος, οι Μιχάλης Σακελλαρίου και Χαρίλαος Ψαραύτης, στην ανοικτή επιστολή τους στον πρύτανη, με επίσης σκληρή γλώσσα, σημειώνουν «Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις παράνομες και ανάξιες για πανεπιστημιακό χώρο ενέργειες μειονοτήτων, που ακυρώνουν συστηματικά την ελεύθερη έκφραση και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων».

Οι δύο καθηγητές μιλούν για παρακμιακές καταστάσεις που θα έχουν ως συνέπεια την «ολοκληρωτική εξάρτηση της χώρας από ξένη τεχνογνωσία και την πριμοδότηση ιδιωτικών ΑΕΙ μια και τα δημόσια δεν θα λειτουργούν σωστά».

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

Ολοκληρώθηκε απόψε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν μαζική αφού έφθασε στο 98% και συγκεκριμένα σε σύνολο 128 διδασκόντων, στην ψηφοφορία μετείχαν 124.

Και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές, πρόεδρος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγη ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Γ. Παναγιωτόπουλος. Εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος επελέγησαν οι κ.κ. Γκρόζος Στυλιανός, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός, Γαβριήλ Καρατζάς, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Κουνάδης ομότιμος καθηγητής της ΕΜΠ και ακαδημαϊκός και Κωνσταντίνος Μπογιάτης ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα