ΒΡΕΘΗΚΕ Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Με συνταξιοδοτική ωρίμανση» θα επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες έως το 2015, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κυρίως

μέσω μιας διαφορετικής «εφεδρείας», όπως, για παράδειγμα, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.

Για το τρέχον έτος ο στόχος μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου είναι 15.000.

«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί.

Όπως διευκρινίστηκε με την αξιολόγηση δομής και προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα πιο συρρικνωμένο και αποτελεσματικότερο Δημόσιο.

Το όφελος θα προκύψει από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι ποσοστό του μισθού.

Όλα αυτά εφόσον πάρουν την έγκριση της Τρόικας, οι επικεφαλής της οποίας επιστρέφουν στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα καταφτάσει το τεχνικό κλιμάκιο.

Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφησαν εκ νέου «ανοικτό» το ζήτημα της περικοπής κατά 12% εφέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ένστολων.

Διαβάστε επίσης:

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα