«Βράζουν» οι Σκουριές για τα μεταλλεία Χρυσού

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ελληνικός Χρυσός συμμετέχουν κάτοικοι από τα χωριά της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής όπως την Αμουλιανή, τον Αγιο Νικόλαο, τα Νεα Ρόδα, την Ορμύλια, την Ολυμπιάδα αλλά και από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημά τους «Χρυσές υποσχέσεις, μαύρο μέλλον» κάτοικοι και φορείς της περιοχής υποστηρίζουν ότι η εξόρυξη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην αλιεία, στον αγροτικό

τομέα και στη δημόσια υγεία, καταγγέλλοντας την ύπαρξη κλίματος τρομοκρατίας ενώ εκτιμά ότι στόχος της επίθεσης ήταν η κάμψη των αντιδράσεών της.

Από τη μεριά της η εταιρεία κάνει λόγο για μια θορυβώδη μειοψηφία που αντιτίθεται, ενώ η ίδια τηρεί και με το παραπάνω τους περιβαλλοντικούς όρους. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία με ανακοίνωσή τους δηλώνουν αποφασισμένοι να προασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους ενώ την επένδυση στηρίζει εμφατικά και το ΙΓΜΕ.

Εχθές η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα «περί κατατρομοκράτησης πολιτών, τυφλών προσαγωγών, αναίτιων κρατήσεων, παράνομης λήψης γενετικού υλικού, εξαφανίσεων και απαγωγών προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές» για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Οι δικηγόροι των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα