Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι κορυφαίοι της χρονιάς

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Βάσω Βουγιούκα και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού «έκλεψαν» την παράσταση στα βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο πρώτος αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς, η Βουγιούκα αθλήτρια της χρονιάς και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ομάδα της χρονιάς. Μάλιστα, η… νίκη ήταν διπλή για τους Περαιώτες, αφού ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

«Μεγάλη η χαρά μου. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι παίκτες, οι φίλαθλοι και η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι στο αίμα μου», δήλωσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Γιαννιώτης είπε: «Δεν το περίμενα γιατί και ο Βασίλης και ο Ηλίας είναι φοβεροί αθλητές. Χάρηκα και το μπάσκετ που είδα και τον χάλκινο του Ηλιάδη. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου, την γυναίκα μου και όσους με στήριξαν. Θέλει τρέλα, υπομονή, αγάπη η θάλασσα. Σεβόμενος την κρίση που περνά η Ελλάδα, θέλω να πω μην βάλετε λουκέτο στα κολυμβητήρια, σας παρακαλώ!»

Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, Βάσω Βουγιούκα, είπε: «Μου έμεινε μια πίκρα που δεν πήρα μετάλλιο, όμως ήμουν χαρούμενη που συμμετείχα και πήρα την 5η θέση στην διοργάνωση».

Επίσης, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2012 αναδείχθηκε ο Νίκος Πανάνος και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Μαρία Ελένη Κορδαλή.

Βραβείο «ανερχόμενου ταλέντου» πήρε η Στεφανία Χαραλαμπίδου, που την Κυριακή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Νεανίδων με την Εθνική Ελλάδας και ο Δημήτρης Ζήσης, βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού.

Τέλoς, βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι Άγγελος Χαριστέας, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος.

Την εκδήλωση προλόγισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου: «Σας καλωσορίζουμε σε μια γιορτή. Το 2012 είχε αρκετές επιτυχίες στον αθλητισμό. Τιμούμε και νέα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν την κληρονομιά μας. Το αθλητικό ρεπορτάζ βάλλεται πανταχόθεν από ανθρώπους προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν και δεν είναι τυχαίο πως δέχτηκαν επίθεση 6 δημοσιογράφοι. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να ενημερώνουν έγκυρα και να προάγουν τον αθλητισμό. Χωρίς τους αθλητικούς συντάκτες δεν θα υπήρχε αθλητισμός. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό γιατί μας χρειάζεται. Μας ενδιαφέρει η υγιής πλευρά του αθλητισμού, που κερδίζει μάχες και δίνει παράδειγμα στους νέους μας. Μιλάμε για τον αθλητισμό που κάνει περήφανο τον ελληνικό λαό σε μια δύσκολη εποχή. Μ’ αυτή την εκδήλωση θέλουμε να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα και προσδοκούμε καλύτερες μέρες. Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα