ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΙΣΑ

Τον… κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα στους κρατουμένους των φυλακών, καθώς τα χαρακτηρίζει ως βραδυφλεγή βόμβα απρόβλεπτων διαστάσεων.

Την ίδια ώρα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προτείνει την υιοθεσία των υγειονομικών προβλημάτων και τη φαρμακευτική κάλυψή τους.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η ολιγωρία και η καθυστέρηση ανάληψης των ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς θα προκαλέσει σύντομα μεγάλη κοινωνική και υγειονομική έκρηξη.

Ήδη

ο ΙΣΑ έχει καταγγελίες γιατρών για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες και τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προτείνει μια σειρά εξετάσεων και προληπτικών μέτρων, όπως εμβολιασμός, κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, διαφύλαξη των συνθηκών υγιεινής, απολύμανση με χλωρίνη και πλύσιμο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Ιδιαίτερα, επισημαίνει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με τους κρατουμένους πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τους τρόπους μετάδοσης της φυματίωσης καθώς και τους τρόπους προφύλαξης από αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα