«ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

12:25 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια λαμβάνει σήμερα, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως μετά, στη Βουλή, οι συναντήσεις με τους αρχηγούς, με τη σειρά εκλογής. Δεν θα συναντηθεί με την Χρυσή Αυγή.

Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς,

μετά την εντολή διερεύνησης που αναμένεται να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρώτη συνάντηση προγραμματίζεται με τον, δεύτερο της κάλπης, κ. Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος, Αλέκα Παπαρήγα και Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, έναντι του οποίου η Ν.Δ. επιλέγει στρατηγική αποκλεισμού.

Ο κύκλος των συναντήσεων δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και εντός της ημέρας και ανάλογα με το αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει την εντολή ή θα προχωρήσει στη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος. Το πλέον πιθανό, ωστόσο, είναι να μην ευδοκιμήσει ο πρώτος γύρος, αφού ούτως ή άλλως το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως αναγνωρίζουν στελέχη της Ν.Δ. τα πάντα εξαρτώνται από τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Φώτης Κουβέλης της Δημ. Αριστεράς, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξ. Έλληνες εμφανίζονται αμετακίνητοι στην άρνησή παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εφόσον η προσπάθεια Σαμαρά, ο οποίος «προτείνει» συμφωνία επί δύο σημείων την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την προσπάθεια αναθεώρησης του μνημονίου ενώ φέρεται ανοικτός ως προς το όνομα του Πρωθυπουργού που θα ηγηθεί, δεν αποδώσει, την εντολή θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας και, στη συνέχεια, ο Ευ. Βενιζέλος. Εφόσον όλες οι προσπάθειες αποτύχουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προς αναζήτηση λύσης και, εφόσον αποβεί άκαρπη, προχωρά στη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης γα τη διενέργεια εκλογών, με πιθανή ημερομηνία τη 17η Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΚΜΩΝΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα