«Βγήκαν τα μαχαίρια» στην κυβέρνηση! Κόντρα Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στο Δημήτρη Αβραμόπουλο, θεωρώντας πως τον άφησε ακάλυπτο στα «πυρά» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για το θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως η παρούσα κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα.

Βενιζέλος:

Οι υπουργοί δεν είναι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση

«Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο είναι έξαλλος.

«Η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και αυτά μόνον υπηρετεί» σημείωσαν κύκλοι, προσκείμενοι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα

Κατά τα άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι, «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τζοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει».

Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός κι ο ίδιος έχουν δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».

Υποστήριξε δε πως «αυτό που συνέβη το 2010, ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο τον Παπανικολή και την κυριότητα των τεσσάρων υποβρυχίων» και ότι από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για το Δημόσιο.

«Εκνευρισμένος ο Βενιζέλος»

Στον κ. Βενιζέλο, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «εκνευρισμό και επιθετικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», που δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα.

«Οι θέσεις που έχουμε παγίως, είναι πως και η σύμβαση Τσοχατζόπουλου ήταν σκανδαλώδης και δεν τη στηρίξαμε εμείς, αλλά σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο νόμος Βενιζέλου συνεχίζει τη σκανδαλώδη κατάσταση και την επιτείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα